
לחמניות מקמח כוסמין
לחמניות רכות מקמח כוסמין
לחמניות עם שמרים וקמח כוסמין קלות שיוצאות רכות ואווריריות
נשמרות רכות וטעימות גם יום למחרת
מושלם לכריכים או לטבול ברטבים וכמובן גם בשקשוקה
הלחמניות קלות מאד להכנה, ממליצה אפילו להכפיל כמויות ולאחר האפייה להקפיא ולשמור כאשר רוצים לחמנייה טעימה וטרייה
לחמניות חמות ישר מהתנור – רכות רכות, זהובות והריח בבית משגע!
– ניתן להכין את הלחמניות ללא תבנית פיירקס. מניחים אותן מרווחות אחת מהשנייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה לפני כניסתן לתנור.
– אפשר להוסיף תוספות מגוונות לבצק לקראת סיום הלישה – עשבי תיבול (כמו אורגנו), זיתים קצוצים ועוד.
– לאחר האפייה ניתן לשמור במקפיא בשקית או קופסא אטומה.
אוהבים להכין לחמניות בבית?
הנה עוד רעיונות ללחמניות קלות להכנה שיוצאות משגע!!!
לחמניות מקמח מלא
לחמניות חלביות רכות מהירות
תהנו!


לחמניות ביס מקמח כוסמין הדפסה
2.5 כוסות (370 גרם) קמח כוסמין לבן
2 כפיות שמרים יבשים
2.5 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כוס חלב פושר (לחמם במיקרו כ-40 שניות)
2 כפות שמן זית
1 ביצה (L), בטמפרטורת החדר
תוספת של עוד 1/2 כוס (70 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח לבן רגיל
לציפוי: 1 ביצה טרופה
רעיונות לתוספות מעל: שומשום לבן / שחור, גרעיני חמנייה, פרג
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח כוסמין ושמרים ומערבבים עד לפיזור אחיד. תוך כדי לישה מוסיפים סוכר ומלח. יוצקים פנימה בהדרגה חלב, שמן זית וביצה ולשים כ-2 דקות [klhtimer seconds="120" time_text="(הפעל טיימר ⏱️ ל-2 דקות) " clock_icon="false"]. מרקם הבצק יהיה דביק, זה בסדר. בשלב זה מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים ללוש עוד כ-5-6 דקות, עד היווצרות בצק יציב (שטיפה נדבק לתחתית הקערה).
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ולשים עוד כדקה עד שהבצק חלק וגמיש (אם הבצק דביק מאוד אפשר להוסיף מעט קמח למשטח בעת הלישה). יוצרים כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים. נותנים לבצק לנוח 10 דקות. בינתיים משמנים תבנית פיירקס בגודל 24x34 ס"מ או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
3. מחלקים את הבצק ל- 12 חתיכות שוות (אפשר לחלק לפי העין או להשתמש במשקל: כ-60 גרם לכל חתיכה). מעצבים לכדורים, מניחים בצורה מרווחת על גבי התבנית המשומנת ומכסים במגבת נקייה.
4. מניחים את התבנית במקום חמים ומניחים לבצק לתפוח במשך 20-30 דקות (הבצק יתפח מעט, ובתנור ישלים את ההתפחה). בינתיים מדליקים תנור ל- 180 מעלות (חימום עליון ותחתון).
5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה. מכניסים לתנור ב- 180 מעלות ואופים למשך 15-16 דקות, או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה.
* על מנת לקבל לחמניות שוות בגודלן - ממליצה להשתמש במשקל ולהכין 12 כדורי בצק במשקל של 60 גרם לכל חתיכה.
* אפשר להניח את כדורי הבצק בתבנית פיירקס משומנת לקבלת לחמניות צמודות שנתלשות או להניח את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לקבלת לחמניות שיוצאות אחת אחת.
אפשר להוסיף תוספות מגוונות לבצק לקראת סיום הלישה - עשבי תיבול (כמו אורגנו), זיתים קצוצים ועוד.
לאחר האפייה ניתן לשמור במקפיא בשקית או קופסא אטומה כ-3 חודשים.
תהנו מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מאפים מומלצים נוספים:
בואיקוס – לחמניות גבינה מהירות
חלה מתוקה לשבת
לחמניות חלביות אווריריות
לחמניות מקמח מלא




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
2 תגובות
אפשר מים במקום חלב?
הטעם ייצא טיפה שונה אבל כן, אפשר