לחמניות חלביות רכות מהירות
לחמניות אישיות רכות ונימוחות שאי אפשר להפסיק לאכול!
לחמניות של בית. הן יוצאות אווריריות ונחטפות עוד מיד בצאתן מהתנור 🙂
בהיותן לחמניות חלביות, יש להם טעם חמאתי עדין ומשגע ומושלמים עם כל תוספת שתרצו (מצרפת כמה רעיונות בהמשך…)
הן מושלמות לסנדוויץ' בית הספר, טיולים כתוספת לכל ארוחה ומתאימות לאירוח חלבי / שבועות.
אני אוהבת להכין אותן כי הבצק מאד נוח לעבודה והלחמניות יוצאות מעולה גם אם אין הרבה זמן להתפיח.
לכן זה פתרון קל לארוחה עם לחמניות שמכינים מהר.
לחמניית ביס רכה ואוורירית והטעם ממכררר!!!
רוצים לחמניות דומות אך מחיטה מלאה או כוסמין ?
כנסו למתכון של לחמניות רכות מקמח מלא – אלו לחמניות ממש קלות להכנה שמכינים עם קמח מלא, והן ויוצאות רכות, אווריריות וכל כך טעימות! לחמניות משביעות ובריאות לילדים ולכל המשפחה.
או לחמניות מקמח כוסמין – לחמניות עם שמרים וקמח כוסמין קלות שיוצאות רכות ואווריריות – נשמרות רכות וטעימות גם יום למחרתעיצוב לחמניות:
אם אתם רוצים לגוון בצורת הלחמניות במדריך לעיצוב לחמניות תוכלו למצוא כל מיני שיטות קליעה קלות עם הסבר מפורט לכל קליעה ותקבלו לחמניות יפות ומרשימות!
כמה רעיונות לתוספות וממרחים מומלצים עם הלחמניות:
סלט אבוקדו פיקנטי
פלפלים קלויים בתחמיץ
סלט טונה עם תירס
סלט ביצים עם מיונז קלאסי
תהנו!
לחמניות חלביות רכות מהירות הדפסה
2 כוסות קמח לבן (או קמח לחם)
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב פושר (אפשר לחמם כ-40 שניות במיקרו)
100 גרם חמאה, מומסת
1 ביצה, בטמפרטורת החדר
תוספת של עוד 3/4 כוס קמח לבן
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה, עד לפיזור אחיד. מוסיפים סוכר ומלח תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב, חמאה וביצה בהדרגה ולשים כ-2 דקות (הבצק יהיה דביק). בשלב זה מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד היווצרות בצק רך ויציב (שכמעט נדבק לתחתית הקערה).
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד כדקה עד שהבצק חלק וגמיש. יוצרים כדור, מכסים, ומניחים לבצק לנוח כ- 10 דקות. בינתיים מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל- 10 חתיכות שוות (כ- 70 גרם כל חתיכה) או לפי העין ומעצבים כל חתיכה לכדור. מניחים בצורה מרווחת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת נקייה.
4. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים במשך 20-30 דקות (הבצק יתפח מעט, בתנור ישלים את ההתפחה). בינתיים מדליקים תנור ל- 200 מעלות.
5. מברישים כל כדור בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום (או כל תוספת אחרת אהובה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ- 20 דקות, או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה.
חילקתי את הבצק ל- 10 יחידות
אך אפשר לחלק לפחות יחידות ולקבל כדורים גדולים יותר.
אפשר לחלק לפי העין או אם רוצים לפי שקילה - כל יחידה כ- 70 גרם.
הלחמניות ישר בצאתן מהתנור.
(הילדים התאפקו יפה כמה דקות עד שאסיים לצלם אותן... ואז כמובן חטפו 😊 )
עכשיו רק נותר להוסיף ממרחים או תוספות אהובות ❤
תהנו מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
רעיונות ללחמים טעימים נוספים:
חלה מתוקה ואוורירית לשבת | בואיקוס
לחמניות מקמח כוסמין | לחמניות רכות מקמח מלא
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
18 תגובות
מתכון מעולה! קל, מהיר וטעים..
תודה 🌸
היי הילה, תודה ששיתפת 😊 אני שמחה שיצא לך מעולה ואהבת! תהנו ושיהיה בתיאבון 🌹
אפשר ללא חמאה?
ממליצה לא לוותר על החמאה, הטעם משגע! לא ניסיתי אבל אם את רוצה פרווה אפשר לנסות עם מחמאה. אשמח לשמוע איך יצא!
בתמונות כן מופיעה התפחה של הבצק לפני חלוקה לכדורים. במתכון לא. מה הנכון?
היי איילת, לאחר הלישה במיקסר יוצרים כדור, מכסים, ומניחים לבצק לנוח סהכ כ 10-15 דקות
תודה על התגובה, אחדד זאת במתכון
יצא טעים במיוחד!!
תודה 🙂
שמחה לשמוע, תודה על העדכון! 😊 שיהיה בתיאבון!
הכנתי עכשיו, יצא וואוו!
תודה רבה על המתכון, הפרוט המדויק והתמונות האומנותיות,
כיף לשמוע שאהבת שרי:) תודה על התגובה והעדכון!
הכנתי לשבועות עם מילוי של פיצה (רוטב וגבינה צהובה), יצא סוף!! נהננו מכל ביס! תודה על המתכון!
היי ברכה, כיף לשמוע שאהבתם! נשמע טעים, אנסה גם:) תודה על העדכון
יצא מעולה תודה על המתכון
שמחה לשמוע שאהבת רחל:) תודה שחזרת לעדכן, תהנו!
כמה זמן אפשר לשמור את הלחמניות?
אפשר יומיים בכלי אטום או להקפיא בקופסא או שקית זיפלוק ולהוציא בעת הצורך
היי
טיגנתי בצל והוספתי לבצק ויצא פשט מושלםם!
הלחמניות רכות וטעימות!
היי בת אל, רעיון מצויין, בהחלט מוסיף:) שמחה שאהבת, שיהיה בתיאבון!