
לחם מקמח מלא ללא לישה
,מתכון קל ללחם מקמח מלא שמכינים מבצק ללא לישה ואופים בסיר ברזל בתנור
לחם מקמח מלא בטעם משגע עם קראסט מושלם מבחוץ ואוורירי מבפנים!
המתכון קל להכנה עם פירוט שלב אחר שלב כדי שתוכלו להכין לחם מושלם וטעים
לחם בריא מקמח מלא בתוספת זיתים וציפוי שומשום מבחוץ, עם אפשרות להמרת התוספות לפי העדפות אישיות שלכם –
עגבניות שרי, עשבי תיבול, פרג ועוד!
לחם זה דומה ללחם ללא לישה שפרסמתי לאחרונה, אך עם שינויים בכמויות ובתוספות.
אין צורך בלישה, מערבבים את המרכיבים בקערה, ממתינים להתפחה,
ואופים בסיר ברזל לוהט בתנור – כך מקבל קראסט משגע מבחוץ
לחם בריא וטעים מקמח מלא הכי קל ופשוט להכנה!

מומלץ להגיש מיד, עם מטבלים ותוספות אהובות.
לאחרונה התאהבתי באפיית לחמים בבית, במיוחד לחמים ללא לישה שמכינים בסיר,
לכן התחלתי להכין סדרת לחמים ללא לישה , ביניהן תוכלו למצוא:
לחם ללא לישה – פירוט שלב אחר שלב, עם סרטון הכנה ללחם ללא לישה מקמח רגיל –
יוצא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול!
וגם: לחם כוסמין מלא עם פרג ואגוזים ללא לישה – מתכון קל ללחם ללא לישה מקמח כוסמין בשילוב משגע של פרג ואגוזים
רעיונות למטבלים ותוספות טעימות שתוכלו להגיש עם הלחם הטרי:
5 מתכונים קלים להכנה למתבלים וסלטים מתאימים:
רוטב פסטו ביתי ב- 10 דקות
ממרח פלפלים אדומים קלויים
עגבניות שרי מיובשות
סלט חצילים חריף במיונז
גוואקמולי – סלט אבוקדו מקסיקני
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


לחם מקמח מלא וזיתים ללא לישה הדפסה
2 כוסות קמח חיטה מלא
1 כוס קמח לחם או קמח חיטה רגיל
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
1.5 כפיות מלח
1 כף שמן זית
1.5 כוסות מים חמים (לא רותחים)
3 כפות טבעות זיתים
לציפוי:
שומשום
קמח
אופציות לתוספות לבצק: (לא חובה)
עשבי תיבול, צימוקים, אגוזים ועוד.
כלים נדרשים:
כל סיר המתאים לחימום בחום גבוה מאד בתנור (קדירה, סיר יציקת אלומיניום, סיר ברזל)
כפפות חסינות חום
2 קערות
נייר אפייה
רשת לצינון
אופן ההכנה:
יוצרים את הבצק ומניחים להתפחה:
1. מניחים את כל המרכיבים בקערה בהדרגה לפי הסדר הרשום ומערבבים תוך כדי, עד איחוד המרכיבים (אפשר עם מזלג או כף). הבצק ייצא דביק ואפילו עם קצת גושים.
2. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. מכסים את הקערה במגבת נקייה או ניילון ומניחים לתפוח לפחות 3 שעות בטמפרטורת החדר.
מצפים את הבצק ומחממים סיר עם תנור:
3. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח. מקפלים בעדינות את הקצוות של הבצק פנימה ויוצרים כדור. מצפים את הבצק בשומשום בנדיבות, מפזרים מעל קמח וחורצים למעלה איקס (לא עמוק) עם סכין.
מעבירים את הבצק עם הנייר אפייה לתוך קערה ומכסים.
4. בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות (חימום עליון ותחתון) ומכניסים לתנור סיר עם מכסה שניתן לחמם בתנור בחום גבוה.
אופים את הלחם ומגישים:
5. מוציאים את הסיר החם בזהירות עם כפפות חסינות חום ומעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (תופסים את קצוות נייר האפייה ומעבירים עם הבצק יחד עם הנייר לסיר). סוגרים את הסיר עם המכסה ואופים בתנור ב 250 מעלות במשך 30 דקות.
6. לאחר 30 דקות אפייה מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב יפה.
7. מוציאים מהסיר, מצננים על רשת, חותכים ומגישים מיד עם מטבלים אהובים.
חשוב לשים לב שמשתמשים בסיר המתאים לחימום גבוהה בתנור
ולחמם את הסיר היטב לפני שמכניסים את הבצק לתוכו. רוצים להגיש לחם חם וטרי מהתנור לארוחת בוקר?
ניתן להכין את הבצק לפני שהולכים לישון - ובבוקר להכניסו ישר לתנור
ערב לפני - מכינים את הבצק ומניחים להתפחה
במשך הלילה בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר.
בבוקר, לפי המשך הוראות ההכנה, מכניסים לתנור לקבלת לחם טרי וטעים.
מומלץ להגיש מיד לאחר אפייה בתנור
הלחם יוצא אוורירי מבפנים ועם קראסט מושלם מבחוץ
תגישו לצד מטבלים אהובים
ותהנו מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני לחם ללא לישה נוספים:
לחם ללא לישה
לחם כוסמין מלא עם פרג ואגוזים ללא לישה


מומלצי אפייה נוספים:
חלה מתוקה לשבת | לחמניות רכות מקמח מלא
לחמניות חלביות אווריריות | חלת כוסמין – חלה לשבת מקמח כוסמין
לחמניות מקמח כוסמין





כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה