
לחם ללא לישה
מתכון ללחם הכי קל ופשוט להכנה ויוצא כל כך טעים!
אחד המתכונים האהובים עליי ללחם טעים וקריספי
לחם מבצק ללא לישה שאופים בסיר חם בתנור ומקבל קראסט מטורף וטעם משגע!
את הלחם הזה כל אחד יכול להכין – גם אם אין ניסיון קודם באפייה. מערבבים את כל המרכיבים בקערה,
ממתינים להתפחה, ואופים בסיר בתנור.
ואם רוצים לגוון בקמחים – אפשר גם להכין בגרסת:
לחם כוסמין מלא עם פרג ואגוזים או לחם מקמח מלא ללא לישה– טעם אליפות!
הכי פשוט, 5 דקות התעסקות! הזמן והתנור עושים את השאר 🙂
הלחם יוצא פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים. מומלץ להגיש אותו מיד, עם מטבלים ותוספות אהובות.
כשרוצים לחם טרי לארוחת בוקר ולא רוצים לקפוץ לסופר – הלחם הזה הפתרון המושלם! ללא לישה וללא מיקסר.
ערב לפני – תערבבו את המרכיבים בקערה (סה"כ 5 דקות) ותניחו במקרר להתפחה במהלך הלילה.
בבוקר מעבירים לסיר ואופים בתנור. תוך שעה תוכלו להגיש לחם חם וטעים שכולם יטרפו! 🎬סרטון הכנה קצר תוכלו לראות פה: לחם ללא לישה
רוצים רעיונות למטבלים ותוספות טעימות שתוכלו להגיש עם הלחם הטרי?
5 מתכונים קלים להכנה למתבלים וסלטים מתאימים:
רוטב פסטו ביתי ב- 10 דקות
ממרח פלפלים אדומים קלויים
עגבניות שרי מיובשות
סלט חצילים חריף במיונז
גוואקמולי – סלט אבוקדו מקסיקני
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


לחם ללא לישה בסיר הדפסה
3 כוסות קמח לבן או קמח לחם
1 כפית שמרים יבשים
3.5 כפיות סוכר
1.5 כפיות מלח
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים חמים (לא רותחים)
לציפוי:
קמח
אופציות לתוספות לבצק: (לא חובה)
עשבי תיבול, זיתים, צימוקים, אגוזים ועוד.
כלים נדרשים:
כל סיר המתאים לחימום בחום גבוה מאד בתנור (קדירה, סיר יציקת אלומיניום, סיר ברזל)
כפפות חסינות חום
2 קערות
נייר אפייה
רשת לצינון
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים בהדרגה לפי הסדר הרשום ומערבבים תוך כדי, עד איחוד המרכיבים (אפשר עם מזלג או כף). הבצק יצא דביק ואפילו עם קצת גושים - זה בסדר.
2. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. מכסים את הקערה במגבת נקייה או ניילון ומניחים לתפוח לפחות 3 שעות בטמפרטורת החדר.
3. מקמחים משטח בנדיבות בקמח ומעבירים את הבצק למשטח. עם ידיים קצת רטובות מקפלים את הקצוות של הבצק פנימה ויוצרים כדור (בשלב זה אם רוצים - אפשר להוסיף תוספות לבצק). מניחים נייר אפייה בתוך קערה ומעבירים את הבצק לתוך הקערה ומכסים.
4. בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות (חימום עליון ותחתון) ומכניסים לתנור סיר עם מכסה שניתן לחמם בתנור בחום גבוה.
5. מוציאים את הסיר החם בזהירות עם כפפות חסינות חום ומעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (תופסים את קצוות נייר האפייה ומעבירים עם הבצק יחד עם הנייר לסיר). מפזרים מסביב ומעל לבצק מעט קמח וחורצים באמצע הבצק איקס. סוגרים את הסיר עם המכסה ואופים בתנור ב 250 מעלות במשך 25 דקות.
6. לאחר 25 דקות אפייה מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב יפה.
7. מוציאים מהסיר, מצננים על רשת (על מנת לשמור על הפריכות גם בתחתית), חותכים ומגישים מיד עם מטבלים אהובים.
פה השתמשתי בסיר קדירה יציקת אלומיניום בגודל: 20 ס"מ, 2.4 ליטר
רוצים להכין בלילה שלפני?
ניתן להכין את הבצק לפני שהולכים לישון -
מכינים את אותו הבצק אך מפחיתים את כמות השמרים ל-1/2 כפית ומניחים להתפחה
במשך הלילה בקערה מכוסה במקרר.
בבוקר, לפי המשך הוראות ההכנה, מכניסים לתנור לקבלת לחם טרי וטעים.
לשים לב שמשתמשים בסיר ומכמה המתאימים לחימום גבוהה בתנור
ולחמם את הסיר היטב לפני שמכניסים את הבצק לתוכו.
רוצים להוסיף ללחם טעמים?
השתמשו בכל עשבי תיבול האהובים עליכם
מערבבים את עשבי התיבול או כל תוספת אהובה עם הבצק בהתחלה - ראו הסבר במתכון.
איך מכינים עם קמח כוסמין?
בהחלט! מתכון כאן:
לחם כוסמין מלא עם פרג ואגוזים ללא לישה
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים ללחמים ללא לישה:
לחם מקמח מלא ללא לישה
לחם כוסמין מלא ללא לישה עם פרג ואגוזים


מומלצים נוספים:
חלה מתוקה לשבת | לחמניות רכות מקמח מלא
לחמניות חלביות אווריריות
חלת כוסמין – חלה לשבת מקמח כוסמין
לחמניות מקמח כוסמין | לחם כוסמין מלא ללא לישה עם פרג ואגוזים






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
6 תגובות
ברצוני לקבל ממך עדכונים אפשר לצרף אותי
היי ענת! מוזמנת ללחוץ על כפתור הפעמון בתחתית העמוד, מימין ולאשר לבלתי התראה על מתכונים העולים לאתר, כמו כן לעקוב בפייסבוק – שם מידי שבוע אני מעלה פוסטים למתכונים נוספים.
הקישור:
https://m.facebook.com/profile.php/?id=100063815520090
מוזמנת 😊
נחמד
תודה שחר!
פעם ראשונה שאני מכינה לחם ויצא נפלא!!! הכנתי כבר פעמיים השבוע!
בפעם השנייה הוספתי צימוקים ואגוזי מלך. תודה על התכון, ושאר המתכונים , אני כל כך נהנית מהאתר:)
היי נורית,תודה ואני שמחה שאת נהנית מהאתר:) מעולה שהוספת תוספות, נשמע מצויין! תודה שחזרת לעדכן, תהני!