לחם כוסמין מלא עם פרג ואגוזים ללא לישה
מתכון ללחם מקמח כוסמין מלא עם פרג ואגוזים שאופים בסיר ומכינים ללא לישה
אחד מסדרת המתכונים ללחם ללא לישה האהובים עליי שמכינים בקלות ויוצא משגע!
לאחר שהכנתי מספר פעמים את המתכון ללחם ללא לישה עם קמח רגיל – התאהבתי בפשטות ההכנה וכמובן בתוצאה🙌
המתכון ללחם כוסמין זה על בסיס אותו עיקרון הכנה – ללא לישה, אך עם שינויים קטנים בכמויות ובתוספות.
במתכון זה שילבתי אגוזי מלך עם ציפוי של פרג מבחוץ
(אפשר כמובן להוסיף ולהמיר בכל תוספת אהובה אחרת).
לחם כוסמין מלא עם פרג אגוזים שמקבל קראסט מטורף מבחוץ שנוצר בעת אפייתו בסיר לוהט בתנור
הכי כיף שלא דרוש ניסיון באפייה – כל כך פשוט להכין!
מצורף מתכון עם שלבי הכנה וטיפים מפורטים לקבלת לחם ביתי בריא טעים ומשגע!
אפשר גם להכין עם קמח מלא:
לחם מקמח מלא ללא לישה – מתכון ללחם מסדרת הלחמים ללא לישה, בשילוב זיתים ובציפוי שומשום. יוצא משגע!
רוצים רעיונות למטבלים ותוספות טעימות שתוכלו להגיש עם הלחם הטרי?
5 מתכונים קלים להכנה למתבלים וסלטים מתאימים:
רוטב פסטו ביתי ב- 10 דקות
ממרח פלפלים אדומים קלויים
עגבניות שרי מיובשות
סלט חצילים חריף במיונז
גוואקמולי – סלט אבוקדו מקסיקני
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
לחם כוסמין מלא עם פרג ואגוזים ללא לישה הדפסה
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 כוסות קמח כוסמין 80%
1 כפית שמרים יבשים
3 כפיות סוכר
1.5 כפיות מלח
1 כף שמן זית
1/3 + 1 כוסות מים חמים (לא רותחים)
2 חופני אגוזי מלך
לציפוי:
3 כפות פרג
1 כף קמח כוסמין
אופציות לתוספות לבצק: (לא חובה)
צימוקים, חמוציות או עגבניות מיובשות, זיתים ועוד.
כלים נדרשים:
סיר ברזל המתאים לחימום בתנור
2 קערות
נייר אפייה
רשת לצינון
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. שמים בקערה את הקמחים, שמרים וסוכר ומערבבים, מוסיפים מלח ומערבבים עד פיזור אחיד. מוסיפים שמן זית ומים חמים בהדרגה ותוך כדי ערבוב (אפשר עם מזלג או כף), עד איחוד המרכיבים (הבצק יצא דביק ואפילו עם קצת גושים - זה בסדר). מוסיפים אגוזי מלך ומערבבים עד פיזור בבצק.
מניחים את הבצק להתפחה:
2. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. מכסים את הקערה במגבת נקייה או ניילון ומניחים להתפחה לפחות 3 שעות בטמפרטורת החדר.
לשים את הבצק ומוסיפים ציפוי:
3. מניחים נייר אפייה על משטח, מקמחים בקמח ומעבירים את הבצק על גבי נייר האפייה המקומח. עם ידיים מעט רטובות מקפלים את הקצוות של הבצק פנימה ויוצרים כדור. מפזרים מעל הבצק את הפרג, ו- 1 כף של קמח כוסמין. מעבירים את הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך קערה ומכסים.
מחממים תנור וסיר המתאים לחימום בתנור:
4. בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות (חימום עליון ותחתון) ומכניסים לתנור סיר עם מכסה שניתן לחמם בתנור בחום גבוה (למשל סיר ברזל).
אופים את הבצק:
5. כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה מוציאים את הסיר החם בזהירות עם כפפות חסינות חום ומעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (תופסים את קצוות נייר האפייה ומעבירים עם הבצק יחד עם הנייר לסיר). חורצים באמצע הבצק איקס עם סכין חדה, סוגרים את הסיר עם המכסה ואופים בתנור ב- 250 מעלות במשך 30 דקות.
6. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב יפה.
מצננים, פורסים ומגישים!
7. מוציאים מהסיר, מצננים על רשת (על מנת לשמור על הפריכות גם בתחתית) , חותכים ומגישים מיד עם מטבלים אהובים.
פה השתמשתי בסיר קדירה יציקת אלומיניום בגודל: 20 ס"מ, 2.4 ליטר
האם ניתן להשאיר להתפחה במשך הלילה?
אפשר להשאיר להתפחה למשך הלילה: לפני השינה מכינים את הבצק עם 1/2 כפית שמרים ומניחים להתפחה בקערה משומנת, עם כיסוי, במהלך הלילה בטמפרטורת החדר.
בבוקר ממשיכים לפי הוראות משלב 3,
מכניסים לתנור ומקבלים לחם טרי וטעים לארוחת הבוקר.
אפשר להכין גם ללא פרג ואגוזים או להמיר בתוספות אהובות אחרות כמו:
צימוקים, זיתים, גרעיני חמנייה, שומשום ועוד!
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
לחמים ללא לישה נוספים:
לחם מקמח מלא ללא לישה
לחם ללא לישה
מומלצים נוספים:
חלה מתוקה לשבת | לחמניות רכות מקמח מלא
חלת כוסמין – חלה לשבת מקמח כוסמין | לחמניות מקמח כוסמין
לחם ללא לישה | פיתה ביתית אוורירית בתנור
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
14 תגובות
היי אם אני רגישה לקמח לבן רגיל
לכן האם אפשרי לאפות רק מקמח כוסמין מלא
ולא מקמח שהוא 80 אחוז כוסמין?
ואיפה את ממליצה לקנות סיר לאפייה בתנור?
אשמח לתשובתך
תודה רבה!
היי סנאית, השילוב של הקמחים נותן ללחם להיות יותר אוורירי אבל בהחלט אפשר להכין גם רק עם קמח כוסמין מלא, תוסיפי עוד 1-2 כפות מים לבצק, לא יותר מידי, רק עד שהוא מתאחד.
בנוגע לסיר – אפשר להשתמש בכל קדרה או סיר (ללא ידיות מפלסטיק) שניתן לחמם בחום גבוה ולהכניס לתנור .
אני משתמשת בסיר 20 סמ, 2.4 ליטר, יציקת אלומיניום, אפשר למצוא כמעט בכל חנות סירים – נעמן, ורדינון פוד אפיל ועוד
היי.. אפשר לאפות בסיר של ג'חנון
היי חיה, אפשר
יצא משגעעע!! טרפנו מיד!! תודה רבההה על מתכון מושלם ללחם
הפעם הכנתי ללא תוספות, הילדים לא אוהבים…
אבל בפעם הבאה מכינה עם פרג ואגוזים, נשמע ונראה מושלם
היי דניאלה, בשמחה רבה, כיף שאהבתם! גם אצלי פחות אוהבים עם תוספות, אני כל פעם מתאימה את התוספות למי שאני מכינה. אני אישית הכי אוהבת פרג אגוזים:) תודה שחזרת לעדכן!
היי ימית נעים מאוד זאת ענבר
אני מתכונת לאפות את הלחם כוסמין עם פרג ואגוזים
בע"ה אם אני רוצה לשלב כוסמין לבן באותו כמות מה שרשמת
במקום קמח מלא הכמויות של המים אותו דבר?
הכל אותו דבר חוץ משינוי אחד כוסמין לבן.
אשמח לתגובה תודה רבה
היי ענבר, את יכולה להכין רק עם קמח כוסמין לבן, הכמויות יישארו אותו הדבר, אין צורך לשנות. בהצלחה! 🙂
תודה רבה ימית הבנתי 😀
שמחה לשמוע 🤗
יצא מעולה! הכנתי בסופש לפיקניק ונטרף!! תודה רבה:)
היי עופרי , כיף לשמוע שאהבתם:) לחם מעולה לפיקניק! תהנו!
אפשר להכין גם לא בסיר?
היי ליאת, לא במתכון זה, הסיר מאפשר לקבל את הציפוי הפריך. אפשר גם בסיר לג'חנון אם יש לך.