– דף עזר לבישול ואפייה במטבח –
אני מוצאת את עצמי כל פעם משתמשת בדף המרות שלי בבית.
מאד עוזר כשרוצים מיד לזכור למשל:
מהו היחס להמרת חמאה בשמן?
כמה כוסות יש בקילו קמח?
אם אין קמח תופח, כמה אבקת אפייה להוסיף לכל כוס קמח?
אני מצרפת לכם סיכומון של הדברים העיקריים והנפוצים כדי שיהיה לכם גם קל ונוח יותר בזמן היצירה במטבח.
תהנו!
– לוחות המרה של מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח –
קמח ומוצרים יבשים:
(הכוונה ל- קמח, קמח תופח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, שוקולית, קקאו, קורנפלור)
למשל: כמה כוסות יש בקילו קמח?
חצי קילו = 500 גרם = ½ 3 כוסות
1 קילו = 7 כוסות
1 כוס = 140 גרם
1 כפית = 3 גרם
קמח וקמח תופח:
אם אין לי קמח תופח, כמה אבקת אפייה להוסיף לכל כוס קמח?
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה (סה"כ 20 גרם)
סוכר:
סוכר לבן: 1 כוס = 200 גרם
סוכר חום דחוס: 1 כוס = 225 גרם
שמרים:
איך ממירים בין שמרים יבשים לטריים?
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל פי 3 (10 גרם שמרים יבשים = 30 גרם שמרים טריים)
1 שקית "שימרית" (50 גרם) / קוביית שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
שמן וחמאה:
מהו היחס להמרת חמאה בשמן?
1 כוס שמן = 240 מ"ל = 200 גרם
100 גרם חמאה/מרגרינה = 100 מ"ל שמן (קצת פחות מ ½ כוס)
200 גרם חמאה/מרגרינה = 200 מ"ל שמן (קצת יותר מ- ¾ כוס)
*במתכונים שבהם ניתן להמיר חמאה בשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה.
כלומר: 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן.
חמאה🧈:
1 כוס = 226 גרם
1 כף = 14 גרם
100 גרם = ½ כוס פחות 1 כף
113 גרם =1 Butter Stick = ½ כוס חמאה
נוזלים: (מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה / חומץ)
הנפח = משקל
1 כוס מים למשל = 240 מ"ל = 240 גרם
מידות נפח של כוס 🥛:
1 כוס = 240 מ”ל
3/4 כוס = 180 מ”ל
2/3 כוס = 160 מ”ל
1/2 כוס = 120 מ”ל
1/3 כוס = 80 מ”ל
1/4 כוס = 60 מ”ל
שונות:
צימוקים: 1 כוס = 140 גרם
קוקוס טחון: 1 כוס = 100 גרם
קורנפלור: 1 כוס = 140 גרם
קקאו: 1 כוס = 140 גרם
שוקולד צ'יפס: 1 כוס = 200 גרם
אורז: 1 כוס = 200 גרם
פרג טחון: 1 כוס = 100 גרם
יחסים בין מידות נפח שונות:
¼ כוס = 4 כפות = 60 מ”ל
1/3 כוס = 5 כפות + 1 כפית = 80 מ”ל
½ כוס = 8 כפות = 120 מ”ל
¾ כוס = 12 כפות = 180 מ”ל
1 כוס = 16 כפות = 240 מ”ל
מידות של מוצרים נפוצים:
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה = 250 גרם
1 קופסא גדולה של גבינה לבנה מגיעה ב 500 גרם ו 750 גרם
1 גביע לבן/יוגורט קטן = 150 מ"ל
1 גביע לבן/יוגורט גדול = 200 מ"ל
1 גביע קוטג' = 250 גרם
1 קופסת גבינת שמנת (גודל רגיל) = 200 גרם
1 שקית אבקת אפייה / סודה לשתייה / סוכר וניל = 10 גרם = 1 כף
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם
קמח (מכל הסוגים) = 1 ק"ג חבילה גדולה
קמח תופח (חבילה קטנה) = 350 גרם = 2.5 כוסות
קוביית שמרים טריים/שקית "שמרית" = 50 גרם
חבילת חמאה קטנה = 100 גרם
חבילת חמאה גדולה = 200 גרם
חבילת מחמאה = 200 גרם
1 שרוול פתי בר = 250 גרם
– תבניות-
גודל תבניות:
- תבנית מאפינס שקעים- קוטר 7 ס"מ, עומק 3.5 (נפח שליש כוס)
- תבנית מאפינס מאלומיניום- קוטר 8 ס"מ, עומק 4 (נפח חצי כוס)
- תבנית אינגליש קייק- 31 x 10 (עומק 5 ס"מ)
- תבנית מרובעת קטנה – 22×31 (עומק 5 ס"מ)
- תבנית מרובעת ענקית (בגודל תבנית התנור) – 40×32 (עומק 5 ס"מ)
המרת מידות של תבניות מאלומיניום:
תבנית מאפינס יחידה מאלומיניום קוטר 8:
12 מאפינס (בקוטר 8) = תבנית עגולה 22
8 מאפינס (בקוטר 8) = תבנית אינגליש קייק
6 מאפינס (קוטר 8) = תבנית אינגליש קייק קצרה
תבנית אינגליש קייק מאלומיניום:
1 תבנית אינגליש קייק = תבנית עגולה בקוטר 20 (עומק 5 ס"מ)
2 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-קטנה = תבנית עגולה בקוטר 24
3 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-גדולה = תבנית עגולה בקוטר 26 (עומק 9 ס"מ)
4 תבניות אינגליש קייק = 2 תבנית מרובעות (קטנות) = 2 תבניות עגולות בקוטר 24 = תבנית מרובעת ענקית 40 x 32 = תבנית עגולה 28 (עומק 10 ס"מ)
תבנית אינגליש קייק קצרה = תבנית עגולה בקוטר 18
תבנית עגולה 24 (עומק 6) = תבנית עגולה 28 (עומק 4 ס"מ)
התאמה של כמויות במתכון:
מקוטר 22 לקוטר 24 – להוסיף % 20
מקוטר 22 לקוטר 26 – להוסיף % 40
מקוטר 22 לקוטר 28 – להוסיף % 60
המרת טמפרטורה פרנהייט / צלזיוס:
למשל: כמה מעלות צלזיוס הן 350 מעלות פרנהייט?
225 מעלות פרנהייט = 110 מעלות צלזיוס
250 מעלות פרנהייט = 130 מעלות צלזיוס
275 מעלות פרנהייט = 140 מעלות צלזיוס
300 מעלות פרנהייט = 150 מעלות צלזיוס
325 מעלות פרנהייט = 170 מעלות צלזיוס
350 מעלות פרנהייט = 180 מעלות צלזיוס
375 מעלות פרנהייט = 190 מעלות צלזיוס
390 מעלות פרנהייט = 200 מעלות צלזיוס
425 מעלות פרנהייט = 220 מעלות צלזיוס
450 מעלות פרנהייט = 230 מעלות צלזיוס
470 מעלות פרנהייט = 240 מעלות צלזיוס
500 מעלות פרנהייט = 260 מעלות צלזיוס
בהצלחה!
2 תגובות
היי ימית, רציתי לשאול כמה מסה לעוגת טורט צריכה להיות בתבנית אינגלישקייק ארוכה חד פעמי? מבחינת גרם? שלא תגלוש ולא טיפול לאחר אפיה..תודה רבה🙏
היי מאירה, קשה לי לומר לך בגרמים במדויק אך לעוגת טורט קלילה אני ממליצה לצקת ממנה עד חצי גובה התבנית על מנת שתאפה בתבנית באופן שווה בלי לגלוש. אשמח לשמוע איך יצא:) בתיאבון!