לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים!
לביבות בית, לביבות כמו של פעם – קלאסיות מתפוחי אדמה
מתכון מנצח של בעלי היקר, שמכין למשפחה ולחברים כל שנה בחנוכה 🙂
ערימת לביבות קריספיות חמות ומשגעות ותמיד מקבלות תשבחות ומתחסלות במהירות!
מושלמות להגשה בחנוכה, או מנת פתיחה לצד שמנת חמוצה או יוגורט
זהירות – ממכר!
🥰
שיהיה חג שמח!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות הדפסה
8 תפו"א עם קליפה אדומה בינוניים, קלופים (כ- 1.5 ק"ג)
2 בצלים בינוניים, קלופים
2 ביצים, גודל L
5 כפות קמח (או יותר, לפי הצורך)
מלח ופלפל, לפי הטעם
* שמן - לטיגון
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה, מגררים בפומפייה בצד הגס ומניחים בקערה לכמה דקות ליציאת נוזלים.
2. סוחטים את תפוחי האדמה עם הידיים ושופכים את הנוזלים מהקערה.
3. קולפים את הבצלים ומגררים בפומפייה. מוסיפים את הבצל ויתר המרכיבים לקערה (ביצים, קמח, מלח ופלפל) ומערבבים. לפי הצורך מוסיפים עוד קמח - עד קבלת תערובת מעט דביקה, שלא תתפרק בטיגון.
4. מחממים שמן במחבת (שיגיע עד מחצית מגובה הלביבות) על להבה בינונית - גבוהה. כאשר השמן התחמם מנמיכים את הלהבה לבינונית, לוקחים כף מהתערובת לכל לביבה ומניחים במחבת. בעזרת גב הכף משטחים כל לביבה לעובי הרצוי. מטגנים עד קבלת גוון זהוב לכל לביבה, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד 1-2 דקות, עד הזהבה.
5. מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג לכמה דקות ומגישים חם.
*ניתן להגיש לצד שמנת חמוצה, יוגורט או כל תוספת אהובה.
*רוצים לוותר על טיגון ולהכין לביבות תפוחי אדמה אפויות?
לאפייה בתנור: חימום תנור מראש ל 210 מעלות, להניח את הלביבות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, להבריש את הלביבות מ-2 הצדדים בשמן/שמן זית ולאפות כ15-20 דקות, עד הזהבה.
* במידה והלביבות מתפרקות - ניתן להוסיף לתערובת עוד טיפה קמח.
* ככל שהלביבות שטוחות יותר - כך יהיו יותר קריספיות מבחוץ ומבושלות היטב מבפנים. טיגון של כ-2-3 דקות לכל צד.
* אם הלביבות נשרפות מהר מידי - יש להנמיך את הלהבה בעת הטיגון.
סרטון הכנה תוכלו לראות פה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
תפוחי אדמה מניפה | תפוחי אדמה מעוכים בתנור
תפוחי אדמה קטנים קריספיים בתנור | קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
4 תגובות
יצא מושלםםם!! מתכון פשוט וטעים
יצא קריספי כמו שאנחנו אוהבים, בקושי הגיע לשולחן מרוב שטרפו על הדרך 😂
היי אביטל, מסכימה,בהחלט ממכר:) שמחה שאהבתם! תהנו ושיהיה חג שמח!
איזה טעים טעיםםם!! יצא מוששש, תודה על המתכון
בשמחה מיקה, תהנו ובתיאבון!