
כרובית אפויה בטחינה
פרחי כרובית פריכים אפויים בתנור מצופים בטחינה ביתית
אופים את הכרובית במצב גריל בתנור והיא יוצאת פריכה ומשגעת אפילו לאכול כך, ככרובית אפויה בתנור.
תוסיפו טחינה מעל – וזאת מנה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
אין בישול או טיגון של הכרובית – מתבלים, אופים ומוסיפים טחינה.
כל כך קל להכין ויוצא כל כך טעים!
אני מזהירה מראש – זה ממכר
😊
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


כרובית אפויה בטחינה הדפסה
1 כרובית גדולה, שטופה וחתוכה לפרחים
לתערובת התיבול:
6 - 5 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה - לא חובה
לטחינה:
3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים קרים
5 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
1 שן שום, כתושה
קורט מלח
להגשה:
כמה עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצים דק
אופן ההכנה:
מכינים את הכרובית:
1. מחממים תנור ל-210 מעלות, על מצב חימום עליון ותחתון. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מניחים את פרחי הכרובית בקערה בינונית. מוסיפים את מרכיבי התיבול לקערה ומערבבים עד שכל פרחי הכרובית מצופים בתערובת.
3. מפזרים את פרחי הכרובית בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור: 210 מעלות, למשך כ- 35 דקות, או עד שהפרחים מזהיבים (לשים לב שלא יישרף). לאחר 25 דקות, בעזרת כף, הופכים את פרחי הכרובית ומשלימים אפייה, עד שפרחי הכרובית בצבע אחיד.
4. מוציאים מהתנור, מניחים לכרובית טיפה להצטנן ומעבירים לקערה.
בינתיים מכינים טחינה:
5. מערבבים את מרכיבי הטחינה בקערה לפי סדר המרכיבים המופיעים במתכון.
מרכיבים את המנה:
6. מעבירים את פרחי הכרובית לקערת הגשה, יוצקים מעל את הטחינה, סוחטים מעל לימון, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים עם טחינה:
טחינה ביתית ב- 3 צבעים | עוגיות שיבולת שועל וטחינה
עוגיות טחינה נימוחות | חציל שלם קלוי בטחינה




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
8 תגובות
תכין ותשמור לי קצת 🌹😘
היי שחר, נכון! הייתה טעות בכתיבת כמות המלח – הכמות עודכנה, תודה על ההערה:)
הי
אפשר להכין עם כרובית קפואה?
תודה
היי טובה, לא מומלץ מקפוא אלא מכרובית טרייה
מעולה!!!!
עשיתי ארוחה שלמה מהמתכונים שלך לאורחים טבעונים וכולנו התלקקנו!
אני לא מצליחה להרשם לאתר שלך. לא מבינה למה.
היי אפרת, שמחה שכולכם אהבתם, איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן! 🙂
את יכולה להצטרף לעמוד הפייסבוק "קל להכנה" – שם אני מעלה רעיונות לארוחות ומעדכנת מתכונים חדשים שעולים לאתר 🙂 מוזמנת בשמחה!
https://www.facebook.com/kal.lehachana
מעדכנת שהכנתי ויצא טעים. תודה על המתכון
כיף שחזרת לעדכן :)שמחה לשמוע!