כעכע (או כעכעת ברבים) הינו מאפה שמרים רך ומעט מתקתק מהמטבח העיראקי
מה שמייחד את טעמו הינו תבלין החוויאג' לאפייה שנותן לו טעם וניחוח משגע!
הכעכעת הם בייגלה קטנים עיראקיים, עגולים וממכרים – ביס אחד ולא תרצו להפסיק לאכול!

כעכעת – בייגלה עיראקי עם חוויאג' לאפייה
סבתא שלי הייתה מכינה כמויות של כעכעת (על הדרך גם בעבע בתמר משגע!) הריח של האפייה היה מטורף והמאפים היו נחטפים!
כל אחד היה חוזר הביתה עם חבילה של מאפים – אנחנו נהננו ממאפה טעים בבית הספר והמבוגרים נהנו מפינוק טעים עם הכוס תה 🙂
התבלין המיוחד במתכון …. חוויאג' לאפייה
החוויאג' הינו תערובת של תבלינים. יש חוויאג' למרק, לקפה, לאפייה … ניתן למצוא את התבלין בחנויות לתבלינים. להכנת הכעכעת תבקשו תבלין חוויאג' לאפייה (הוא מכיל בין היתר הל, ציפורן, קימל שומר וכורכום) ומשתמשים בו בעדה העיראקית בעיקר לאפייה של עוגיות (למשל להכנת עוגיות בעבע בתמר – עוגיות במילוי תמרים).
– אני מצרפת מתכון קל להכנת כעכעת עיראקי אמיתי שסבתא שלי הייתה מכינה –
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
פול יבש מבושל – בקילי
בעבע בתמר – עוגיות במילוי תמרים
קציצות ירק עיראקיות (״ערוק״)
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
6 תגובות
יצא מעולה. מומלץ בחום
היי יפית, תודה על העדכון, שמחה לשמוע שאהבת! 🌹
היי,
למרוח ביצה מעל לפני האפייה?
היי רוית, לא חובה. זה מוסיף קצת ברק לכעכעת לאחר האפייה. הכעכעת בתמונות למשל הן בלי ביצה מעל.
היי האם יש לך מתכון להכנת חוויאג לאפיה אודה מראש מזל
היי מזל, סורי, אין לי מתכון לחוויאג לאפייה. אני קונה לפי משקל בחנויות תבלינים