
כעכעת עיראקי – בייגלה עיראקי עם חוויאג'
כעכע (או כעכעת ברבים) הינו מאפה שמרים רך ומעט מתקתק מהמטבח העיראקי
מה שמייחד את טעמו הינו תבלין החוויאג' לאפייה שנותן לו טעם וניחוח משגע!
הכעכעת הם בייגלה קטנים עיראקיים, עגולים וממכרים – ביס אחד ולא תרצו להפסיק לאכול!

סבתא שלי הייתה מכינה כמויות של כעכעת (על הדרך גם בעבע בתמר משגע!) הריח של האפייה היה מטורף והמאפים היו נחטפים!
כל אחד היה חוזר הביתה עם חבילה של מאפים – אנחנו נהננו ממאפה טעים בבית הספר והמבוגרים נהנו מפינוק טעים עם הכוס תה 🙂
התבלין המיוחד במתכון …. חוויאג' לאפייה
החוויאג' הינו תערובת של תבלינים. יש חוויאג' למרק, לקפה, לאפייה … ניתן למצוא את התבלין בחנויות לתבלינים. להכנת הכעכעת תבקשו תבלין חוויאג' לאפייה (הוא מכיל בין היתר הל, ציפורן, קימל שומר וכורכום) ומשתמשים בו בעדה העיראקית בעיקר לאפייה של עוגיות (למשל להכנת עוגיות בעבע בתמר – עוגיות במילוי תמרים).
– אני מצרפת מתכון קל להכנת כעכעת עיראקי אמיתי שסבתא שלי הייתה מכינה –
סרטון הכנה קצר תוכלו לראות פה:
כעכעת עיראקי – בייגלה עיראקי עם חוויאג'
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


כעכעת עיראקי - בייגלה עיראקי אמיתי הדפסה
500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1 כף גדושה של תבלין חוויאג' לאפייה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס מים, פושרים
אופציה:
1 ביצה להברשה, לפני האפייה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. יצירת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח ושמרים עד לפיזור אחיד. מוסיפים תוך כדי ערבוב את שאר המרכיבים היבשים: סוכר, חוויאג' לאפייה ומלח. מוסיפים ביצה ושמן, יוצקים פנימה בהדרגה מים ולשים את הבצק במשך כ-10 דקות. הבצק אמור להיות רך ומעט דביק.
2. התפחת הבצק:
משמנים קערה עם שמן. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה המשומנת. מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה של כשעה, עד שהבצק הכפיל את נפחו.
3. יצירת הכעכעת והתפחה שנייה:
- לאחר התפחה מוציאים את הבצק, לשים עוד כדקה ומחלקים ל-15 חתיכות שוות (כל חתיכה כ- 60 גרם).
- מגלגלים כל חתיכה לגליל באורך כ-30 ס"מ, מחברים וצובטים את הקצוות (אפשר גם לגלגל על המשטח כדי להדק את אזור החיבור).
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים אחד מהשני, מכסים בניילון או מגבת ומשהים להתפחה נוספת של כשעה.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, פס עליון ופס תחתון.
4. אפייה:
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, פס עליון ופס תחתון ואופים במשך כ-15 דקות או עד שרואים שהכעכעת מתחילים להזהיב (זהירות, לא יותר מידי).
5. מצננים ונהנים!
מוציאים מהתנור, מצננים ונהנים מכל ביס!!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
פול יבש מבושל – בקילי
בעבע בתמר – עוגיות במילוי תמרים
קציצות ירק עיראקיות (״ערוק״)
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
18 תגובות
יצא מעולה. מומלץ בחום
היי יפית, תודה על העדכון, שמחה לשמוע שאהבת! 🌹
היי,
למרוח ביצה מעל לפני האפייה?
היי רוית, לא חובה. זה מוסיף קצת ברק לכעכעת לאחר האפייה. הכעכעת בתמונות למשל הן בלי ביצה מעל.
היי האם יש לך מתכון להכנת חוויאג לאפיה אודה מראש מזל
היי מזל, סורי, אין לי מתכון לחוויאג לאפייה. אני קונה לפי משקל בחנויות תבלינים
היי, הכעכעת יוצאים לי קצת יבשים… את שמה את זה בקומה האמצעית בתנור ? תוכנית אפייה שני פסים כן ?
הכנתי לפי 40 גרם לכעכעת
היי אורלי, כן, בקומה אמצעית פס עליון ותחתון. 15 דקות אפייה ל60 גרם . אם עשית אותן קטנים יותר- 40 גרם, תנסי לאפות כמה דקות פחות. אמור לצאת רך ומעט אווורירי.
האם אפשר לעשות את הבצק ולהתפיח ולמחרת ליצור את העוגיות ולאפות בתנור?
היי מרים, אפשר את ההתפחה הראשונה להשאיר בקערה מכוסה במקרר ללילה. למחרת להוציא ולתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר לפני שמחלקים לחלקים ומבצעים התפחה שנייה🙌
היי,
אפשר להשתמש בחוואג' למרק?
תודה!
היי נועה, לא, חשוב לשים לב שמדובר בחוואיג לאפייה
היי
אפשר לעשות עם מחמאה במקום שמן?
תודה שרה
היי שרה, אפשר
אפשר חמאה אמיתית במקום שמן? או שלא יצא אותו הדבר?
היי דפנה, אפשר להמיר בחמאה – במקום השמן תוסיפי 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
בעלי חצי עיראקי ואמא שלו מעולם לא נתנה את המתכון המדוייק שלה. אחרי המתכון שלך, היא צריכה להתחיל לרדוף אחריי כי בעלי אמר שזה התעלה על המקור 💪🏼
חחח, איזה מרגשת! איזה כיף לשמוע! זה בזכות סבתא שלי:) באהבה רבה, תהנו!