מתכון עיראקי אמיתי טעים כל כך ולא תאמינו כמה קל להכנה!
מתכון לחמוצים עיראקים (טורשי) מסבתא שלי, שהייתה מגישה כתוספת לצד כמעט כל ארוחה.
מה הסוד לטעם המיוחד? התבלין.
חשוב להשתמש בתבלין בהרט לעמבה/ בהרט לטרשי (בהרט לחמוצים עיראקיים) שאפשר למצוא בחנויות תבלינים.
לארוחה האולטימטיבית – תכינו עם כמה פרוסות חצילים עיראקים מטוגנות, וקציצות תפוח אדמה וירק (ערוק) ומבטיחה שתקבלו תשבוחות!

*ממליצה להכין כמות גדולה ולאחסן במקרר – ככל שיושב יותר זמן בתחמיץ כך יותר טעים!
איך מעקרים צנצנת זכוכית?
לפני שכניסים את הירקות המוחמצים לצנצנת מומלץ לעקר את הצנצנת (לא מסובך ולוקח כמה דקות בלבד) על מנת כדי למנוע מחיידקים להתרבות בתוכה. כך המזון בתוך הצנצנת נשמר לאורך זמן. מכניסים את הצנצנת לתוך סיר גדול עם מים רותחים למשך 10-15 דקות. מוציאים את הצנצנת ומשאירים לייבוש (כדאי להקפיד לא לגעת בחלק הפנימי אלא רק בצד החיצוני כדי שלא ייכנסו חיידקים).
* ואם כבר מוחמצים – ממליצה לכם לנסות גם:
פלפלים קלויים בתחמיץ או פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ –
2 תוספות כל כך טעימות וקלות להכנה שאני מכינה כמעט כל סופ"ש לניגוב עם חלה מתוקה טעימה – סלטים כיפיים שנחטפים!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מושלם להגיש לצד:
ביצים חומות לשבת | חצילים מטוגנים | קציצות ירק עיראקיות (״ערוק״)
| סלט ירקות ישראלי קצוץ | טחינה ביתית ב- 3 צבעים
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
10 תגובות
מתכון מעולה…תודה
תודה על התגובה רחלי, אני שמחה לשמוע 🙂
שיהיה בתיאבון!
סבתא שלי הייתה מכינה כזה במשך שנים וכל כך אהבתי את זה. היום היא כבר לא מכינה וממש התגעגעתי לטעם. תודה רבה על המתכון הנפלא! הכנתי ויצא פשוט נהדר. בדיוק אותו הטעם כמו של סבתא! וההכנה באמת קלה ופשוטה. תודה תודה תודה!
היי ליאת, כיף לקרוא את התגובה שלך! גם סבתא שלי הייתה מכינה את זה 😊 תמיד היה לה בבית בצנצנת והייתה מגישה 😁 שמחה לשמוע שיצא טעים והחזיר לך את הטעמים של סבתא שלך, איזה כיף 🥰 חייבים להמשיך את המסורת, בתיאבון יקרה!
במידה ואין לי בהרט לחמוצים או אבקת עמבה?
מה אני יכולה לשים במקום?
היי יפית, הבהרט לחמוצים או לעמבה הינה תערובת של כמה תבלינים שנותנים את הטעם הייחודי לחמוצים וגם את הצבע הצהבהב. את יכולה להכין בלי התבלין אך הטעם יהיה לגמרי שונה. כדי להגיע לטעם של הטורשי המקורי אני ממליצה להכין עם התבלין. אפשר למצוא בחנויות לתבלינים. תבקשי תבלין בהרט לחמוצים או בהרט לעמבה. 🌹 🙏
יצא נהדר
היי תום, שמחה לשמוע! תודה על העדכון 🙂
רציתי לשאול אם אין לי מלח לימון מה יכולה לשים במקום
היי אביבית, את יכולה לקחת 3-4לימונים, לשטוף טוב טוב, לחתוך לפלחים ולהוסיף אותם במקום המלח לימון.