טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
מתכון עיראקי אמיתי טעים כל כך ולא תאמינו כמה קל להכנה!
מתכון לחמוצים עיראקים (טורשי) מסבתא שלי, שהייתה מגישה כתוספת לצד כמעט כל ארוחה.
מה הסוד לטעם המיוחד? התבלין.
חשוב להשתמש בתבלין בהרט לעמבה/ בהרט לטרשי (בהרט לחמוצים עיראקיים) שאפשר למצוא בחנויות תבלינים.
לארוחה האולטימטיבית – תכינו עם כמה פרוסות חצילים עיראקים מטוגנות, וקציצות תפוח אדמה וירק (ערוק) ומבטיחה שתקבלו תשבוחות!
איך מעקרים צנצנת זכוכית?
לפני שכניסים את הירקות המוחמצים לצנצנת מומלץ לעקר את הצנצנת (לא מסובך ולוקח כמה דקות בלבד) כדי למנוע מחיידקים להתרבות בתוכה, כך המזון בתוך הצנצנת נשמר לאורך זמן. מכניסים את הצנצנת לתוך סיר גדול עם מים רותחים למשך 10-15 דקות. מוציאים את הצנצנת ומשאירים לייבוש (כדאי להקפיד לא לגעת בחלק הפנימי אלא רק בצד החיצוני כדי שלא ייכנסו חיידקים).
* ואם כבר מוחמצים – ממליצה לכם לנסות גם:
פלפלים קלויים בתחמיץ או פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ –
2 תוספות כל כך טעימות וקלות להכנה שאני מכינה כמעט כל סופ"ש לניגוב עם חלה מתוקה טעימה – סלטים כיפיים שנחטפים!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים הדפסה
הירקות:
1 כרובית, חתוכה לפרחים
1/2 כרוב גדול, חתוך לרצועות עבות
3 גזרים חתוכים לפרוסות או לאורך
2 פלפלים ירוקים בהירים, חתוכים לקוביות
1 פלפל ירוק חריף, פרוס (אפשר גם להוסיף מלפפון וקישוא)
לתחמיץ:
1/2 ליטר חומץ רגיל
1/2 ליטר מים
1/4 כפית מלח לימון
1.5 כפיות מלח
1.5 כפות תבלין בהרט לעמבה/ בהרט לטרשי (בהרט לחמוצים עיראקיים) - ניתן למצוא בחנויות תבלינים.
לאחסון:
מעט שמן זית
צנצנת גדולה בנפח 4 ליטר לאחר עיקור (ראו הסבר מעלה לעיקור הצנצנת)
אופן ההכנה:
1. שוטפים וחותכים את כל הירקות לחתיכות ביס.
2. בסיר גדול מביאים את מרכיבי התחמיץ לרתיחה. מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים ברוטב התחמיץ למשך 10 דקות. מצננים.
3. ממתינים כמה דקות שיצטנן ולאחר מכן מעבירים את הירקות לצנצנת זכוכית. יוצקים את רוטב התחמיץ לצנצנת עד כיסוי כל הירקות ומכסים (אם אין מספיק תחמיץ מרתיחים בסיר קטן חצי מהכמות הרשומה לרוטב התחמיץ ומוסיפים לצנצנת) חותמים בשמן זית ועוטפים את פתח הצנצנת בניילון נצמד וסוגרים את הצנצנת.
4. מניחים בטמפרטורת החדר באזור ללא שמש ישירה למשך 24 שעות ושומרים במקרר עד חודש.
לאחר שמכניסים את הירקות והתחמיץ לצנצנת מומלץ לסגור את הצנצנות רק לאחר שהצטננו על מנת שהירקות לא יתרככרו. הירקות אמורים להיות פריכים עם קראנץ' בכל ביס 🙂
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא! ❤
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
פלפלים קלויים בתחמיץ
פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ
לימון כבוש
המלצות להגשה לצד:
ביצים חומות לשבת | חצילים מטוגנים | קציצות ירק עיראקיות (״ערוק״)
| סלט ירקות ישראלי קצוץ | טחינה ביתית ב- 3 צבעים
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
22 תגובות
מתכון מעולה…תודה
תודה על התגובה רחלי, אני שמחה לשמוע 🙂
שיהיה בתיאבון!
סבתא שלי הייתה מכינה כזה במשך שנים וכל כך אהבתי את זה. היום היא כבר לא מכינה וממש התגעגעתי לטעם. תודה רבה על המתכון הנפלא! הכנתי ויצא פשוט נהדר. בדיוק אותו הטעם כמו של סבתא! וההכנה באמת קלה ופשוטה. תודה תודה תודה!
היי ליאת, כיף לקרוא את התגובה שלך! גם סבתא שלי הייתה מכינה את זה, תמיד היה לה בבית בצנצנת והייתה מגישה 🙂 שמחה לשמוע שיצא טעים והחזיר לך את הטעמים של סבתא שלך, איזה כיף, חייבים להמשיך את המסורת, בתיאבון יקרה!
במידה ואין לי בהרט לחמוצים או אבקת עמבה?
מה אני יכולה לשים במקום?
היי יפית, הבהרט לחמוצים או לעמבה הינה תערובת של כמה תבלינים שנותנים את הטעם הייחודי לחמוצים וגם את הצבע הצהבהב. את יכולה להכין בלי התבלין אך הטעם יהיה לגמרי שונה. כדי להגיע לטעם של הטורשי המקורי אני ממליצה להכין עם התבלין. אפשר למצוא בחנויות לתבלינים. תבקשי תבלין בהרט לחמוצים או בהרט לעמבה.
יצא נהדר
היי תום, שמחה לשמוע! תודה על העדכון 🙂
רציתי לשאול אם אין לי מלח לימון מה יכולה לשים במקום
היי אביבית, את יכולה לקחת 3-4לימונים, לשטוף טוב טוב, לחתוך לפלחים ולהוסיף אותם במקום המלח לימון.
במה אפשרלהחליף בהרט ?
לא מוצאת בשום מקום לחמוצים יש לבישול אפשר איתו?
היי נטלי, לא, הבהרט לבישול בטעם שונה לגמרי. לא מתאים. לא בכל סופר מוכרים, כדאי ללכת לחנויות תבלינים – נקרא בהרט לטרשי / בהרט לעמבה/ בהרט לחמוצים. בצבע צהוב
היי ימית, ניתן להשתמש בכרובית של סנפרוסט?
היי חן, ממליצה להשתמש בכרובית טרייה, כדי לשמור על הפריכות
מושלםםםם . אם אני רוצה להוסיף כרובית – צריך לתת רתיחה לפני כן? תודה
היי ענת, את הכרובית אפשר לחתוך לפרחים גדולים ולשטוף היטב. לאחר מכן, להוסיף לסיר יחד עם הירקות החתוכים ולבשל בתחמיץ כ-10 דקות לא כדאי לבשל יותר מידי זמן על מנת לשמור על הפריכות
היי,
לא מוצאת את התבלין של הסרט לעמסה אבל מצאתי אבקת עמבה האם זה גם מתאים ?
היי מרינה, אבקת עמבה מצויין
תודה רבה .
ננסה
מצויין!:)
היי, נראה מושלם וטעים השאלה אם אפשר להקפיא?
היי שרית,תודה
לא מומלץ להקפיא. ניתן לשמור בצנצנת אטומה במקרר כחודש