חציל שלם קלוי בטחינה
שילוב מושלם בין חציל קלוי על האש עם טחינה ותוספות אהובות.
מתכון למנה הכי קלה וטעימה!
חציל קלוי מוגש בשלמותו עם טחינה, עגבניות צנוברים ופטרוזיליה טרייה
תוספת נהדרת לאירוע פיקניק או על האש או כמנה בפני עצמה לארוחה ערב קלילה.
תהנו!
חציל שלם קלוי בטחינה הדפסה
2 חצילים, מאורכים
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
3 - 2 שיני שום, כתושות
1/2 לימון, סחוט טרי
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
3/4 - 1 כוס מים קרים (לפי צורך)
תוספות:
1 חופן עלי פטרוזיליה, קצוץ דק
2 עגבניות בשלות, קצוצות או מגוררות גס
אופציה: 3 כפות צנוברים, קלויים
אופן ההכנה:
קולים את החצילים על להבה גלויה:
1. מחוררים את החצילים בעזרת מזלג, מניחים כל חציל על הלהבה הגדולה ביותר וקולים אותו במשך כ-25 דקות. מידי פעם מסובבים את החציל על מנת שיתרכך מכל הצדדים ויספוג את טעם העישון.
2. מורידים מהאש כאשר החציל התרכך לחלוטין, חוצים אותו לאורך במרכז ומניחים בצד כ-10 דקות שיצטנן.
* על מנת שפחות ילכלך - ממליצה להניח סביב פתח הגז נייר אלומיניום על מנת שהנוזלים של החציל יטפטפו עליו ופחות על הכיריים.
בינתיים מכינים את הטחינה ואת התוספות:
3. לטחינה: שמים את הטחינה הגולמית בקערה בינונית, מוסיפים שום, לימון ומלח ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים מים בהדרגה עד קבלת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מכסים ומניחים במקרר עד הרכבת המנה.
4. לעגבניות: קוצצים את העגבניות או מגררים בפומפייה על הצד הגס.
5. לפטרוזיליה: שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים.
6. אפשר גם להוסיף צנוברים - קולים חופן צנוברים על מחבת על חום בינוני למשך כמה דקות בודדות (זהירות שלא יישרפו).
מרכיבים את המנה על צלחת:
7. לאחר שהחציל החצוי טיפה הצטנן (הקליפה יורדת בקלות, אפשר להשאיר אותה או לקלף) מניחים על צלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה ומקשטים בעגבניות קצוצות/מגוררות פטרוזיליה וצנוברים.
מגישים מיד ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
טחינה ביתית ב- 3 צבעים | חצילים מטוגנים
סלט חצילים חריף במיונז | פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ