חצילים מטוגנים טעימים בכל מצב ומהווה תוספת נהדרת שאי אפשר לוותר עליה.
תוסיפו את פרוסות החצילים למנת הסביח- ותתענגו מכל ביס!
וכמובן לא לשכוח את ארוחת הבוקר העיראקית – פרוסות חצילים מטוגנות לצד פיתות עיראקיות, ביצים חומות, עמבה, קציצות תפוח אדמה וירק (ערוק), סלט קצוץ, תפוח אדמה מבושל, סחוג ירוק חריף – ארוחת הבוקר המושלמת!
רגע! לפני שנתחיל, כמה טיפים חשובים:
* מומלץ להשתמש במחבת רחבה על מנת להכניס כמה שיותר פרוסות חצילים בכל טיגון.
* איזה חציל לבחור?
חציל קל, עם כמה שפחות זרעים (הגורמים לו להיות מריר), בצבע סגול כהה ובעל מראה מבריק וחלק, ללא פגמים, שקעים, וכד'.
* מדוע משרים את החציל?
השריית החצילים מפחיתה את מרירות החציל וגורמת לו לספוח כמות קטנה יותר של שמן בטיגון.
ועכשיו למתכון!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוד רעיונות להוספה לארוחת הבוקר העיראקית:
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים | ביצים חומות
קציצות תפוח אדמה וירק (״ערוק״) | טחינה ביתית
סלט ישראלי קצוץ
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!