
חלת שוקולד אוורירית לשבת
חלת שוקולד אוורירית ומפנקת לשבת!
חלה מתוקה אוורירית משגעת במילוי שוקולד נוטלה – פינוק שוקולדי טעים בכל ביס!
הבצק הרך ונוח לעבודה ומשתלב מצויין עם ממרח השוקולד
(אני אישית אוהבת עם נוטלה, אבל אפשר כל ממרח שאוהבים)
המתכון קל ופשוט להכנה. יש את כל השלבים מפורטים כדי שתצא לכם חלת שוקולד מושלמת!
יש 2 מתכונים שתוכלו להכין מהבצק ותוכלו לבחור – חלה מתוקה (פרווה)
או חלת שוקולד נוטלה או השחר טעימה ומפנקת
כך או כך תהיה לכם אופציה למאפה טעים ומרשים לשולחן השבת שכולם יאהבו
תגישו חם וטרי ישר לשולחן – יזללו אותה תוך שניות!
וכמובן – יש גם אופצייה טבעונית!
המתכון לבצק ללא חלב או ביצים – נותר רק להבריש במקום ביצה סילאן עם קצת מים
ולהחליף את הממרח לממרח אהוב טבעוני

את החלה אפשר לקלוע לפי כל שיטת קליעה שתבחרו (3,4,5,רצועות וכו)
אם תרצו להכין לפי החלה שבתמונה – צירפתי בהמשך למתכון את שלבי הקליעה
החלה מ- 4 רצועות מקליעה הכי פשוטה ומהירה ויוצאת חלה משגעת!
לפני שמתחילים:
* מומלץ להגיש את חלת השוקולד חמה, ישר מהתנור (הכי טעים!) או בטמפרטורת החדר.
* אפשר להמיר את השוקולד בשוקולד לבן או חלבה באותה כמות.
* מהבצק תוכלו להכין חלה אחת גדולה או לחלק ללחמניות אישיות במילוי שוקולד – סוגר את הפינה יפה כשצריך פינוק טעים ומתוק :). שיטות קליעה ללחמניות תוכלו למצוא פה: טיפים ושיטות לקליעת לחמניות וחלות
* אם אתם חדשים בתחום האפייה – במתכון יש פירוט לכל שלבי ההכנה, כולל שיטת קליעה של חלה עם 4 רצועות
* עוד מתכונים קלים וטעימים לחלות אווריריות תוכלו למצוא פה:
חלה מתוקה ואוורירית לשבת
חלה אוורירית לשבת (ללא ביצים)
חלה מקמח כוסמין
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


חלת שוקולד אוורירית לשבת הדפסה
500 גרם קמח לבן , מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות מלח
1/4 כוס שמן (לא שמן זית)
1/4 + 1 כוסות מים פושרים
לשימון קערת ההתפחה:
1 כף שמן זית
למלית:
ממרח שוקולד נוטלה/שוקולד השחר (יש גם אופציה לממרח טבעוני)
לציפוי:
1 ביצה טרופה (לטבעוני: מים עם סילאן)
שומשום
כלים מומלצים:
מיקסר עם וו לישה
קערה גדולה, להתפחת הבצק
ניילון נצמד או מגבת מטבח נקייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
מברשת להברשת הביצה
אופן ההכנה:
יצירת הבצק:
1. מנפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים ומערבבים יחד עד לפיזור אחיד.
2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה סוכר, מלח ושמן, יוצקים פנימה את המים בהדרגה ולשים את הבצק במשך כ-10 דקות לפחות, עד שהוא חלק, רך וגמיש (לשים לב שהבצק יהיה מעט דבוק לתחתית הקערה במשך כל הלישה. אם הבצק דביק מידי - מוסיפים מעט קמח, את יבש מידי - מוסיפים מעט מים).
התפחת הבצק:
3. מוציאים את הבצק, לשים אותו ביד עוד כדקה, יוצרים ממנו כדור ומניחים בקערה משומנת עם כף שמן זית.
4. מכסים את הקערה בניילון (או מגבת) ומשהים להתפחה עד שהבצק הכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי).
קליעת החלה והתפחה שנייה:
5. לאחר התפחה לשים את הבצק עוד כדקה.
6. קולעים את החלה לפי שיטת קליעה המועדפת (לקליעת החלה בתמונה, ראו הסבר בתמונות בהמשך)
7. מעבירים את החלה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומשהים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח (חשוב להקפיד על התפחה מלאה).
ציפוי ואפייה:
8. לקראת סיום ההתפחה השנייה מחממים תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון (לא טורבו).
9. מברישים את החלה בעדינות בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך כ-30 דקות, או עד שהחלה מקבלת גוון שחום מהמם!
- מצננים את החלה, מגישים ונהנים מכל ביס!
*לקליעת החלה שבתמונה -
קליעה קלה של חלה מ-4 רצועות:
מחלקים כל חלק של בצק ל-4 כדורים (השתמשו במשקל לכדורים שווים, כ-200 גרם לכל כדור).
מרדדים כל כדור למלבן, על כל מלבן מורחים שכבת ממרח נוטלה/שוקולד השחר ומגלגלים לרולדה. ייווצרו 4 רצועות במילוי שוקולד.
ממשיכים לקליעה: (במהלך הקליעה לוודא לא לקלוע הדוק מידי. החלות עוד צריכות לתפוח בהמשך)
א. לוקחים 2 רצועות, מניחים אותן אחת על השנייה בצורת X. מלפפים בצורת בורג, מהדקים את 2 הקצוות היטב ומניחים בצד.
ב. ממשיכים כך עם 2 הרצועות שנותרו - יוצרים גם מהן צורת בורג.
ג. לוקחים את 2 הקליעות שעשינו, מניחים אותן אחת על השנייה בצורת X ויוצרים שוב בורג. מהדקים היטב את הקצוות ודוחפים מתחת לחלה (שלא יפתחו באפייה). מניחים על נייר אפייה וממשיכים משלב מס' 7 במתכון.
לאחר שמוציאים את החלות מהתנור מניחים שיצטננו.
לא חותכים לפני שהן מתקררות אחרת האדים יצאו וגם מרקם החלה מבפנים יהיה בצקי.
יש גם אופצייה טבעונית!
המתכון לבצק ללא חלב או ביצים - נותר רק להבריש במקום ביצה סילאן עם קצת מים
ולהחליף את הממרח לממרח אהוב טבעוני
רעיונות נוספים לקליעת החלות או לחמניות תוכלו למצוא פה:
טיפים ושיטות לקליעת לחמניות וחלות
שבת שלום!
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצי אפייה נוספים:
חלה מתוקה ואוורירית לשבת | חלה אוורירית מקמח כוסמין
קליעת לחמניות- שיטות לעיצוב לחמניות משגעות!
פיתה ביתית אוורירית בתנור
לחמניות רכות מקמח מלא
חלה אוורירית לשבת ללא ביצים






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה