חלה מקמח כוסמין רכה ואוורירית – משולמת לשבת!
מתכון מפורט עם כל שלבי ההכנה לאפיית חלה מקמח כוסמין שיוצאת אוורירית וטעימה
שתוכלו להגיש בכיף בחג ולשולחן השבת או אפילו להכין לחמניות קטנות אישיות.
גם אם אין ניסיון באפייה – תראו כמה כיף וקל להכין את החלה – הבצק מאד נוח לעבודה והטעם של החלה פשוט משגע!
בין אם זאת חלה מקמח כוסמין או חלה מתוקה מקמח רגיל – ברגע שתדעו להכין בצק לחלה זו – תוכלו להכין כל חלה.
מצרפת במתכון כמה טיפים והסברים להכנה הכי קלה כדי שיצא לכם בצק נוח לעבודה וחלה מושלמת
בואו נתחיל!

חלת כוסמין רכה ואוורירית
כדי שהחלה שלכם תצא מושלמת, כמה דגשים חשובים לפני שמתחילים:
1. לישה: הקפידו ללוש את הבצק לפחות 10 דקות במיקסר על מנת שתיווצר רשת גלוטן וכך הבצק יהיה אלסטי והחלה תהייה רכה ואוורירית.
* אם אין מיקסר – ניתן ללוש את הבצק עם הידיים. בהתחלה הבצק מאד דביק, לאחר מכן מתאחד. יש ללוש היטב כ-5 דקות יותר מזמן הלישה הרשום עם מיקסר.
2. קליעה: אפשר לקלוע צמה פשוטה מ-3 רצועות, או לחילופין לגלגל את הבצק לצורת שבלול. בכל מקרה – בעת קליעת החלה הקפידו לקלוע בצורה מעט רופפת ולא להדק את הרצועות על מנת שהבצק יוכל לתפוח ולא ייקרע בזמן ההתפחה.
3. זמן התפחה: חשוב לתת לבצק את הזמן שלו לתפוח, תפיחה ראשונה וגם שנייה. אל תוותרו על זמן ההתפחה. אחרת החלה תצא דחוסה ולא אוורירית.
4. סבלנות! הכי כיף לטרוף חלה חמה ישר מהתנור אבל חייבים פה סבלונות – מוציאים את החלות מהתנור ומניחים שיצטננו. לא חותכים לפני שהן מתקררות אחרת האדים יצאו וגם מרקם החלה מבפנים יהיה בצקי.
מכיוון וקשה לעמוד בפיתוי, המתכון המצורף הינו עבור 2 חלות – אך אם בכל זאת רוצים להכין רק חלה אחת –
ניתן להכין לפי חצי מהכמות הרשומה במתכון.רוצים להכין צורות יפות וחגיגיות?
הכנתי מדריך לקליעת לחמניות וחלות –
שם תוכלו למצוא רעיונות לקליעת החלות או לחמניות עם שיטות ושלבי הקליעה
שיצאו לכם חלות יפות מרשימות ומשגעות!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצי אפייה נוספים:
רעיונות לקליעת לחמניות
חלה מתוקה לשבת
לחמניות מקמח כוסמין
לחמניות מקמח מלא
לחמניות חלביות אווריריות





אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
2 תגובות
איזה שמרים וכמה,לא מופיע במתכון
היי דליה,מדובר ב-2 כפות שמרים יבשים, תודה על ההארה, הוסף כעת!