
חלה אוורירית לשבת (ללא ביצים)
מתכון לחלה קלה להכנה שיוצאת אוורירית וטעימה במיוחד לכבוד השבת!
-כולל שיטת קליעה הכי קלה לחלה מהממת מ- 6 רצועות-
החלה מאד דומה לחלה המתוקה ואוורירית באתר אך לאור הביקושים לחלה ללא ביצים, (שיוצאת לא פחות טעימה!), מצרפת את המתכון הבא עם כל הטיפים ושלבי הכנה מפורטים על מנת שתצא לכם חלה אוורירית רכה וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול!
החלה במתיקות עדינה, יוצאת אוורירית והטעם פשוט משגע!
הבצק ללא ביצים כך שהוא מתאים גם לטבעוניים. הוא גם מאד נוח לעבודה – גם אין אין לכם ניסיון באפייה, עקבו אחר השלבים הבאים ותוכלו להכין ולהגיש חלה יפה וטעימה לשולחן השבת 🙌
מכיוון וקשה לעמוד בפיתוי, המתכון המצורף הינו עבור 2 חלות – לפחות חלה אחת תשתדלו להשאיר עד הקידוש 😊

ואם אהבתם את הקליעה של חלה זו (שבתמונה) –
מצורף בהמשך פירוט לקליעת חלה מ-6 רצועות – קליעה הכי קלה ויוצאת חלה יפה ומרשימה!
ולפני שאתם שואלים – כן, ניתן גם להכין חלה אוורירית מקמח כוסמין – כנסו למתכון: חלה מקמח כוסמין אוורירית וטעימה.
רוצים רעיונות נוספים לקליעה?
כנסו למדריך לקליעת לחמניותוחלות – שם תוכלו למצוא רעיונות לקליעת החלות או לחמניות עם שיטות ושלבי הקליעה – שיצאו לכם חלות ולחמניות יפות ומשגעות!
טיפים חשובים כדי שהחלה שלכם תצא מושלמת:
1. לישה: תקפידו ללוש את הבצק לפחות 10 דקות על מנת שתיווצר רשת גלוטן וכך הבצק יהיה אלסטי והחלה תהייה רכה ואוורירית.
2. קליעה: בעת קליעת החלה תקפידו לקלוע בצורה מעט רופפת ולא להדק את הרצועות על מנת שהבצק יוכל לתפוח ולא ייקרע בזמן ההתפחה.
3. זמן התפחה: אל תוותרו על זמן ההתפחה. חשוב לתת לבצק את הזמן שלו לתפוח, תפיחה ראשונה וגם שנייה. אחרת החלה תצא דחוסה ולא אוורירית.
4. סבלנות! הכי כיף לטרוף חלה חמה ישר מהתנור אבל חייבים פה סבלונות – מוציאים את החלות מהתנור ומניחים שיצטננו. לא חותכים לפני שהן מתקררות אחרת האדים יצאו וגם מרקם החלה מבפנים יהיה בצקי.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


חלה אוורירית לשבת (ללא ביצים) הדפסה
1 ק"ג קמח לבן , מנופה (7 כוסות)
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן (לא שמן זית)
2 כוסות מים פושרים (ועוד 1/4 כוס מים, לפי צורך)
לשימון קערת ההתפחה:
1 כף שמן זית
לציפוי:
שומשום / פרג
כלים נדרשים:
מיקסר עם וו לישה
קערה גדולה, להתפחת הבצק
ניילון נצמד או מגבת מטבח נקייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
יצירת הבצק:
1. מנפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים ומערבבים יחד עד לפיזור אחיד.
2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה סוכר, מלח ושמן, יוצקים פנימה את המים בהדרגה ולשים את הבצק במשך כ-10 דקות לפחות, עד שהוא חלק, רך וגמיש (לשים לב שהבצק יהיה מעט דבוק לתחתית הקערה במשך כל הלישה. אם לא, תוסיפו עד כ1/4 כוס מים נוספים, על מנת שהבצק לא יצא יבש).
התפחת הבצק:
3. מוציאים את הבצק, לשים אותו ביד עוד כדקה, יוצרים ממנו כדור ומניחים בקערה משומנת עם כף שמן זית.
4. מכסים את הקערה בניילון (או מגבת) ומשהים להתפחה עד שהבצק הכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי).
קליעת החלה והתפחה שנייה:
5. לאחר התפחה לשים את הבצק עוד כדקה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מכל חלק תוכלו ליצור חלה (סה"כ יצאו 2 חלות בגודל בינוני).
6. קולעים את החלה לפי שיטת קליעה המועדפת (*לקליעת החלה שבתמונה, קליעה קלה מ-6 רצועות - ראו הסבר מפורט בהמשך העמוד)
7. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (להניח אותן מרווחות אחת מהשנייה על מנת שיהיה להן מקום לתפוח), מכסים בניילון ומשהים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפחן.
ציפוי החלות ואפייה:
8. לקראת סיום ההתפחה השנייה מחממים תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון (לא טורבו).
9. מברישים את החלות במים בעדינות, מפזרים מעל שומשום או פרג ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך כ-30 דקות, או עד שהן מקבלות גוון שחום מהמם!
- מצננים את החלות, מגישים ונהנים מכל ביס!
*לקליעת החלה שבתמונה - קליעה קלה של חלה מ-6 רצועות:
(שיטת הקליעה דומה לקליעת חלת צמה מ-3 רצועות).
מחלקים כל חלק של בצק ל-6 כדורים (השתמשו במשקל לכדורים שווים. כל כדור 180 גרם).
מרדדים כל כדור לאליפסה, מגלגלים ל-6 רצועות שוות באורכן ומהדקים את הקצוות בחלק העליון.
הקליעה: (במהלך הקליעה לוודא לא לקלוע הדוק מידי. החלות עוד צריכות לתפוח בהמשך)
מתחילים מימין: 2 רצועות מימין מעבירים מעל 2 הרצועות הסמוכות משמאל.
ממשיכים משמאל: 2 רצועות משמאל מעבירים מעל 2 הרצועות הסמוכות מימין.
ושוב: 2 רצועות מימין מעל 2 רצועות סמוכות, ו2 רצועות משמאל מעבירים מעל 2 הרצועות מימין.
ממשיכים כך עד סיום הקליעה. מחברים את הקצוות היטב ודוחפים מתחת לחלה שלא יפתחו באפייה.
לרצועות בציפוי מגוון:
לפני קליעת החלה הברשתי את הרצועות במים, טבלתי כל רצועה בשומשום, בפרג
ושילוב של שניהם ואז המשכתי עם קליעת החלה.
לאחר שמוציאים את החלות מהתנור ומניחים שיצטננו.
לא חותכים לפני שהן מתקררות אחרת האדים יצאו וגם מרקם החלה מבפנים יהיה בצקי.
רעיונות נוספים לקליעת החלות או לחמניות תוכלו למצוא פה:
טיפים ושיטות לקליעת לחמניות וחלות
שבת שלום! ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
מומלצי אפייה נוספים:
חלה מתוקה ואוורירית לשבת | חלה אוורירית מקמח כוסמין
קליעת לחמניות- שיטות לעיצוב לחמניות משגעות!
פיתה ביתית אוורירית בתנור
לחמניות רכות מקמח מלא
בואיקוס – לחמניות גבינה ממכרות






.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.