חטיף שומשום מ-2 מרכיבים!
חטיף שומשום מהיר שמכינים מ-2 מרכיבים בלבד !
מתכון קל להכנה לחטיף שומשום ביתי משומשום ודבש
ללא גלוטן וללא אפייה -רק 2 מרכיבים ויש לכם נשנוש טעים ובריא, ללא תוספת סוכר לבן!
אל תפספסו!
עוד כמה מתכונים לנשנוש מהיר וקלים להכנה:
עוגיות שיבולת שועל וטחינה – עוגיות דיאטטיות עם שיבולת שועל, טחינה וקמח וכוסמין משגעות!
עוגיות פיצוחים – עוגיות פיצוחים ללא גלוטן, עם שקדים ואגוזים, הכי קלות להכנה והכי טעימות שיש!
עוגיות טחינה – עוגיות טחינה רכות, טעימות שנמסות בפה. מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להכין!
קרקר מקמח כוסמין – חטיף בריא וממכר שמכינים בבית ב-10 דקות בלבד וישר לתנור.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
חטיף שומשום מ-2 מרכיבים! הדפסה
400 גרם שומשום (כ-2 כוסות)
4 כפות דבש
1/2 כפית לימון סחוט טרי
(לא חובה: קורט סוכר וניל)
אופן ההכנה:
1. קולים שומשום במחבת על להבה בינונית-נמוכה עד הזהבה קלה. בינתיים בסיר קטן מחממים דבש על להבה בינונית - נמוכה (אפשר פה להוסיף סוכר וניל) (זהירות שלא יישרף).
2. מוסיפים את השומשום הקלוי ולימון לסיר ומערבבים עד שהשומשום מצופה בדבש.
3. מעבירים את התערובת לנייר אפייה משומן מעט, מניחים נייר אפייה מעל ומשטחים עם מערוך (או גב של כף) עד לעובי של קצת יותר מ-1 ס"מ. מיישרים את הקצוות עם סכין חורצים צורות חיתוך (מלבנים / מעויינים).
4. מעבירים לקירור לפחות חצי שעה - שעה.
5. מוציאים מקירור, חותכים למלבנים/מעויינים ומגישים.
- יש לשמור בקופסא אטומה בקירור.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
עוגיות שיבולת שועל וטחינה
עוגיות פיצוחים
עוגיות טחינה
קרקר מקמח כוסמין
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
4 תגובות
תודה על המתכון! יעבוד גם עם סירופ אגבה או ממתיק אחר?
היי נעמה, לא ניסיתי אך את יכולה לנסות עם שליש כוס סירופ אגבה 🙌
היי ימית, המתכון נראה מעולה!
האם אפשר להשתמש בסילאן במקום בדבש?
היי גליה, אפשר להמיר את הדבש בסילאן ולהוסיף גם קצת סירופ מייפל טבעי, יוצא מצויין