
חזה עוף מוקפץ עם פלפל וקשיו בסגנון סיני
מתכון מושלם למוקפץ עוף בנוסח סיני שמכינים בכמה דקות בלבד
מנה המשלבת רצועות חזה עוף מוקפצות עם פלפל ירוק וקשיו ברוטב אסייתי פשוט וטעים!
מקפיצים כמה דקות בלבד והחזה עוף יוצא רך ועסיסי המוגש עם רוטב נפלא.
אפשר להגיש עם אורז לבן בצד או להפוך לצמחוני / טבעוני עם טופו במקום עוף
ארוחת צהריים קלה להכנה שתתחסל במהירות!

רעיונות לעוד מתכוני מוקפץ:
בקר מוקפץ עם ברוקולי
מוקפץ אורז עם ירקות
עוף מוקפץ עם רצועות גזר ופרחי ברוקולי
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


חזה עוף מוקפץ עם פלפל וקשיו בסגנון סיני הדפסה
1 בצל בינוני, חתוך לריבועים
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל ירוק, חתוך לריבועים
500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות או בינוניות (לצמחוני / טבעוני אפשר טופו)
1/4 כוס מים
3/4 כוס קשיו, קלוי
לרוטב:
1 כף קורנפלור
2 כפות סויה
1 כף רוטב סויה כהה (אם אין - אפשר רוטב סויה רגיל)
1.5 כפות מירין
2 כפות שמן שומשום
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
קורט פלפל שחור, טחון
להגשה:
1 חופן קשיו
*להגיש לצד אורז לבן חם
* רוטב סויה כהה - מומלץ להשתמש על מנת לתת למרכיבים צבע שחום יפה. אם אין, אפשר להמיר ברוטב סויה רגיל.
אופן ההכנה:
משרים את העוף:
1. בקערה קטנה שמים קורנפלור, מוסיפים 2 כפות סויה ומערבבים עד הטמעה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
2. חותכים את העוף לקוביות או רצועות ומניחים בקערה. מעל יוצקים 3 כפות מהרוטב ומערבבים.
משרים את העוף ברוטב לפחות כחצי שעה (לממהרים - אפשר לוותר על שלב ההשריה ברוטב).
מכינים את המרכיבים:
3. בינתיים חותכים את שאר המרכיבים - בצל, שום ופלפל ומניחים בצד.
מבשלים:
4. מחממים ווק (או מחבת גדולה) על להבה גבוהה עם 2 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים שום ופלפל ירוק ומערבבים עם הבצל.
5. מוסיפים את רצועות העוף, ללא הרוטב (את הרוטב נוסיף בהמשך), ומקפיצים כ-4 דקות עד שהעוף הופך לבן מבחוץ (לא לבשל אותו לגמרי מכיוון ויתבשל ברוטב בהמשך).
6. מוסיפים את הרוטב ו- 1/4 כוס מים, מערבבים יחד כמה דקות בודדות, עד הסמכת הרוטב.
מפזרים מעל קשיו, מקפיצים יחד כמה דקות, ומגישים חם לצד אורז לבן חם.
מושלם להגשה לצד אורז לבן אוורירי וטעים
אפשר בקלות להפוך למנה לצמחונית / טבעונית על ידי הוספת טופו במקום עוף
ארוחת צהריים קלה להכנה שתתחסל במהירות!
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
רעיונות למוקפצים נוספים:
חזה עוף מוקפץ עם ירקות בסגנון תאילנדי | אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) וירקות
| חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי | מוקפץ אורז עם ירקות
ברוקולי ופטריות בטריאקי | שעועית ירוקה מוקפצת






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה