בקר מוקפץ עם ברוקולי
רצועות בקר ופרחי ברוקולי טריים בסגנון אסייתי מוקפצים ברוטב סויה מתקתק
אחת המנות האהובות עליי עוד מהילדות מהמטבח הסיני 🙂
מנה מהמטבח האסייתי טעימה וקלה להכנה – ביף אנד ברוקולי
מוקפץ מושלם של רצועות בקר רכות עם פרחי ברוקולי טריים, ברוטב סויה עשיר, מתקתק ומלא טעם.
הבשר מתבשל מהר על להבה גבוהה ונשאר עסיסי, והברוקולי סופג את הרוטב תוך שמירה על פריכות עדינה.
מתכון מהיר, פשוט וטעים שמתאים לארוחת ערב קלילה או לאירוח מרשים.
תוסיפו לזה אורז לבן חם וטעים בצד – השילוב המושלם!
ממש כמו במסעדות הסיניות 🙂
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות
(1 כוס=240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
בקר מוקפץ עם ברוקולי הדפסה
לבקר והירקות:
500 גרם בשר בקר (פילה, סינטה, אנטרקוט), חתוך לרצועות דקות
3 שיני שום, כתושות
1/2 כפית ג'ינג'ר, כתוש
400 גרם פרחי ברוקולי
2 כפות קורנפלור + 2 כפות מים (לערבב יחד)
מרכיבי הרוטב:
2 כפות שמן שומשום
4 כפות רוטב סויה בהירה
1 כף רוטב סויה כהה, (לא חובה אך מוסיף צבע כהה יותר וטעם מיוחד למנה)
3 כפות סוכר חום
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המרכיבים מראש – שוטפים את הברוקולי וחותכים לפרחים. חותכים את הבקר לרצועות דקות. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בכוס או קערית קטנה.
2. מחממים ווק על להבה גבוהה עד שלוהט. מוסיפים 2 כפות שמן ומקפיצים את הבקר 2-4 דקות עד שהוא משנה צבע ומשחים מעט (לא לבשל יותר מידי כדי שהבשר יישאר רך ועסיסי). מעבירים את הבקר לצלחת יחד עם הציר שנוצר.
3. מנקים את הווק, מוסיפים 2 כפות שמן, שום וג'ינג'ר, ומערבבים כדקה עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את הרוטב שהכנו מראש, ואת ציר הבקר ששמרנו. מערבבים היטב.
4. מוסיפים לווק את פרחי הברוקולי ומקפיצים עם הרוטב עד שהברוקולי מתחיל להתרכך (אבל שומר על קראנצ').
5. מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
6. מחזירים את הבקר לווק, מערבבים הכל יחד ומקפיצים כ־2 דקות נוספות עד שהכל חם ומצופה ברוטב.
*מומלץ להגיש לצד אורז לבן חם מאודה.
תגישו לצד אורז לבן טעים ואוורירי לארוחה מושלמת 🙂
באהבה ובתיאבון❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
אורז מוקפץ עם עוף וירקות | פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
חזה עוף ופטריות עם בצל ברוטב סילאן | חזה עוף מוקפץ עם קשיו ברוטב קרם קוקוס
ברוקולי ופטריות בטריאקי | מוקפץ עוף עם ירקות תאילנדי
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד! בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
6 תגובות
למה הבשר לא מתרכך לי? 🙁
חתכתי לרצועות בשר צלי כתף טרי…
היי אפרת, אוי, החלק הזה פחות מתאים להקפצות… צריך לעשות לו ריכוך לפני.זה יותר מתאים לבישול ארוך. לבישול מהיר כמו פה יותר מתאים : פילה, סינטה, אנטרקוט חתוכים לרצועת. אם יש לך ממליצה להוסיף. אבהיר זאת גם במתכון 🙏🌹
היי ימית, במה אפשר להחליף את ציר הבקר?
היי הילה, ציר הבקר מעשיר את טעם המנה, מדובר בציר שנשאר במחבת לאחר שלב בישול הבקר. לא חייבים להוסיף, אך ממליצה בשביל הטעם
הי, האם חובה קורנפלור? האם קמח תפוחי אדמה יכול לשמש כתחליף?
היי מיה, מטרת הקורנפלור היא להסמיך את הרוטב. אפשר להמיר בקמח תפו"א