
בעבע בתמר
עוגיות אלו הן העוגיות המככבות אצלנו בבית – הכי טעימות שיש!
עוגיות עיראקיות פריכות עם מתיקות עדינה של מלית תמרים עם תוספת של אגוזים טחונים שסבתא שלי תמיד מוסיפה עבור טעם עשיר ומיוחד. מכיוון והן ממותקות באופן טבעי, יש להם כמות מינימלית של תוספת סוכר, מה שהופך אותם לפינוק בריא וטעים שאי אפשר להפסיק לאכול! אם רוצים – אפשר גם לשלב קמח מלא (מופיע למטה במתכון).
זהו מתכון שעובר אצלנו במשפחה מדור לדור ומכיוון והילדים מאד אוהבים, כשאנחנו מכינים – אנחנו דואגים להכפיל כמויות ולהקפיא כדי שתמיד יישאר לנו זמין 🙂 (ממליצה בחום!)
סופ"ש האחרון הכנתי יחד עם סבתא שלי את העוגיות האלה והיה לי חשוב לשמר ולתעד כל רגע ואת כל הטיפים הקטנים שהיא תמיד נותנת על מנת שייצא מושלם.
לא יכלתי לא להוסיף את המתכון לאתר! הכנת הבצק והמילוי הינם קלים להכנה אך יצירת הבעבע טיפה יותר מורכבת לכן אני מצרפת פירוט שלב אחר שלב איך להכין את הבעבע בצורה הכי פשוטה וקלה שיש, שיצאו לכם עוגיות בעבע בתמר פריכות, הכי טעימות, כמו שהכינו בעירק 🙂
עוגיות בעבע שכיף לאכול בבוקר עם התה/קפה, סתם לנשנוש במהלך היום או כחטיף בריא שהילדים לוקחים לבית הספר
רגע, לפני שנתחיל- כמה טיפים:
– הוצאת חרצנים: הקפידו שלא יהיו חרצנים בתמרים.
– חימום התמרים: תערובת התמרים עלולה להיות מעט קשה לעבוד איתה. ניתן לחמם כמה דקות במיקרו על מנת שהתערובת תהיה נוחה לעבודה.
– קמח מלא: ניתן להשתמש בקמח מלא (ראה במרכיבים כמויות) לשים לב- עם קמח מלא יש להוסיף עוד מים לפי הצורך בתהליך הלישה על מנת שהבצק לא יצא יבש מידי.
רצוי להכפיל כמויות!
ממליצה להכפיל כמויות ולהכין כמות כפולה של עוגיות ולאחר שמצטננות להכניס לשקיות אטומות ולהקפיא.
כשמוציאים מהקפאה, מפשירים כמה שניות במיקרו, מחממים בטוסטר ועוגיות הבעבע יוצאות פריכות, חמות וטעימות כאילו יצאו הרגע מהתנור!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


בעבע בתמר - עוגיות בעבע תמרים הדפסה
לבצק:
500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)
(או אפשר להכין עם 2.5 כוסות קמח לבן + 1.5 כוסות קמח מלא, ולהוסיף עוד מים בעת הלישה לפי הצורך)
1/4 כוס שמן (קנולה או שמן זית)
3/4 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
3/4 כוס מים פושרים (ניתן להוסיף עוד רבע כוס לפי צורך)
1 כפית מלח
(אפשר להוסיף 1 כפית תבלין חוויאג' לאפייה - ניתן למצוא בחנויות תבלינים)
למילוי:
250 גרם תמרים מגולענים (רצוי מג'הול)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים (לא חובה, אך מאד מוסיף!)
לציפוי:
1 ביצה טרופה (למתכון טבעוני אפשר בלי)
שומשום
כלים נדרשים:
- מעבד מזון
- משקל
- מערוך
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ- 10 דקות, עד שהבצק חלק ואלסטי (הבצק ייצא יבש)
[klhtimer seconds="600" time_text="(הפעל טיימר ⏱ 10 דקות) "].
2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה, במקום חמים, עד שמכפיל את נפחו.
בינתיים, מכינים את המילוי:
3. במעבד מזון טוחנים היטב את אגוזי המלך ומוסיפים בהדרגה את התמרים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרכיבים את הבעבע!
4. כשהבצק מוכן, מחלקים אותו לכדורים (40 גרם ליחידה) ומכסים במגבת (שלא יתייבשו).
5. מחממים את תערובת התמרים מעט במיקרו (על מנת שיהיה קל לעבוד עם העיסה) ומגלגלים את התמרים לכדורים קטנים (15 גרם ליחידה).
6. מניחים כדור בצק על כף היד, יוצרים גומה במרכז הכדור ומניחים בתוכה כדור תמרים.
7. מקפלים וסוגרים את קצוות הבצק כך שהמלית מוסתרת. מהדקים ומשטחים בעזרת מערוך עד קבלת עוגיית בעבע עגולה, שטוחה ודקה. ממשיכים כך עם שאר הבצק ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. דוקרים כל בעבע מספר פעמים בעזרת מזלג (שלא יתנפחו באפייה), מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
אופים בתנור:
9. אופים ב- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון, למשך 15 דקות, עד הזהבה קלה
[klhtimer seconds="900" time_text="(הפעל טיימר ⏱ 15 דקות)"].
10. מניחים להתקרר ונהנים מכל ביס!
שלב אחר שלב:
מכינים את הבצק
לשים במשך כ- 10 דקות, עד שהבצק חלק ואלסטי (הבצק ייצא יבש) ומניחים את הבצק בקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה, עד שמכפיל את נפחו.
מכינים את המלית עם תמרים ואגוזים
במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך ומוסיפים בהדרגה את התמרים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרכיבים את הבעבע
- מחלקים את הבצק לכדורים (40 גרם ליחידה), ומגלגלים את התמרים לכדורים קטנים (15 גרם ליחידה).
- מניחים כדור בצק על כף היד, יוצרים גומה במרכז הכדור ומניחים בתוכה כדור תמרים.
- מקפלים וסוגרים את קצוות הבצק כך שהמלית מוסתרת.
משטחים את הבעבע
מהדקים ומשטחים בעזרת מערוך עד קבלת עוגיית בעבע עגולה, שטוחה ודקה.
מסדרים על מגש, מברישים ומחוררים
מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ודוקרים כל בעבע מספר פעמים בעזרת מזלג.
אפייה בתנור
אופים ב- 180 מעלות למשך 15 דקות, עד הזהבה קלה.
עוגיות טעימות ומעולות כחטיף לבית הספר, לטיולים לארוחה קלה, לעבודה או סתם כפינוק לכל שעות היום 🙂
תהנו מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני עוגיות נוספים:
כעכעת עיראקי – בייגלה עיראקי עם חוויאג' | עוגיות שיבולת שועל וטחינה
רולדת בצק פריך | עוגיות תמרים (מגולגלות) מקמח מלא
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים | עוגיות שוקולד ציפס רכות






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
12 תגובות
האם ניתן להכין עם ממרח תמרים?
היי מירב, לא ניתן עם ממרח תמרים. העיסה של המלית צריכה להיות יותר מוצקה
שלום
אפשר לשים בהרט במקום חוייג"
היי כרמל, לא, למתכון זה חוויאג , ולשים לב שהחוויאג לאפייה (ולא לבישול)
יצא פשוט מעולהההה!!! יצא כל כך טעים שגם הילדים אהבו וביקשו עוד! תודה על מתכון מפורט ומדוייק:)
היי דורין, איזה כיף לשמוע שאהבו! תודה שחזרת לעדכן:)
הכנתי השבוע וכבר מהביס הראשון החזרת אותי לטעמי הילדות עם סבתא שלי! היא הייתה מכינה לכל המשפחה וכבר שנים שלא אכלתי עד שנתקלתי במתכון פה. יצא מושלםםם!! תודה רבה על המתכון המפורט ומדוייק
דרך אגב, אני כל כך נהנית מהמתכונים באתר שלך! אלופה!!
היי רונה, איזה מרגשת! גם סבתא שלי הייתה מכינה כמויות עבורנו:) הייתה מקפיאה וכל פעם שהיינו מגיעים מביאה לכל אחד שקית מלאה. שמחה שאהבת ושאת נהנית מהמתכונים באתר👐⚘️
מכינה עכשיו !!!!!
מעולה איריס, ספרי איך יצא😊
הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם ברמות…מתכון מעולה הכנתי עם שילוב קמח כוסמין מלא ושמן זית יצא ממש טעים ממליצה בחום להכפיל כמויות כי זה מתחסל וגם נשמר מעולה בהקפאה… תודה רבה
היי אסתר, שמחה שאהבת! עם שילוב כוסמין מלא רעיון מצויין, ובהחלט ממליצה גם על הכפלת כמיות:) כיף שאהבתם ותודה על התגובה, תהנו!