ללא קליפות בצל וללא תה.
לא תאמינו כמה פשוט להכין ביצים חומות, עיראקיות טעימות!
הביצים שמכניסים לתוך הסביח או שמגישים לארוחת בוקר שבת עיראקית לצד פיתות עיראקיות, חמוצים עיראקיים (טורשי), עמבה, קציצות תפוח אדמה ("ערוק")וחצילם מטוגנים – ארוחת הבוקר המושלמת!
הבישול הארוך הופך את הביצים לחומות אך כדי לקצר זמן, בסיר לחץ תוך שעה מקבלים את הביצים החומות עם הטעם האמיתי, הכי טעים בעולם!

ביצה חומה ישר מהסיר!
שתי דקות עבודה והסיר עושה את השאר!

ביצים חומות לארוחת הבוקר של יום שבת
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
לארוחת בוקר עיראקית – מושלם לצד:
טורשי (ירקות מוחמצים) | קציצות תפוח אדמה וירק
| חצילים מטוגנים | טחינה ביתית




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
14 תגובות
Can I cook them in a slow cooker ? If yes' how many hours and if on low or high ?
Hi, I never tried cooking them in a slow cooker. You can cook them in a regular cooking pot with water for 3-5 hours but if you have a pressure cooker it'll shorten the cooking time and in an hour they'll be perfectly nice and brown. If you try, Id love to hear how they came out!
Good luck:)
מה גורם להם להיות חומות?
הבישול הארוך ,או החומץ?
כי בדרך כלל,סתם בבישול ארוך,זה לא נעשה לי חום..
היי יהודית, הוספת החומץ עוזר למנוע את שפיכת הביצה מסדקים שלעיתים נוצרים במהלך הבישול. הביצים נעשות חומות מבישול ארוך אל כדי לקצר את זמן הבישול סיר לחץ מומלץ לשימוש. תוך שעה (אפשר גם קצת יותר) הביצים
נהיות חומות וטעימות. אם יש לך סיר לחץ וייצא לך לנסות אשמח לשמוע איך יצא 🙂 בהצלחה!
היי ימית,
אני צריכה לבשל כ-20 ביצים חומות, הווה אומר הרבה יותר מים. האם יש צורך גם להעלות את כמות החומץ במים? אם כן, כמה כפות נדרשות לכמות ביצים/מים כזאת?
תודה
היי שרון, אפשר להוסיף 3-4 כפות חומץ, זה יספיק. הכי חשוב – רק לוודא שיהיה מספיק מים בסיר על מנת שהביצים לא יתייבשו
במקום סיר לחץ.מה אפשר?
בילדותי שמנו הרבה שעות. וגם אז לא יצא חום ממש ורך.
ללא חומץ בכלל.
אני לא אקנה סיר לחץ בשביל בשביל 4 בצים בשבוע.
אשמח לקבל המלצה טובה.
תודה מראש.
היי רמי, סיר הלחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול של הביצים,מה שמאפשר לקבל את הצבע השחום מהר יותר. האלטרנטיבה היא כפי שאמרת – בישול של כמה שעות טובות בסיר רגיל, או בתבשיל ששמים בתנור למשך הלילה בחימום נמוך. לגבי החומץ – לא חובה אך עוזר להפחית את הסיכוי שקליפת הביצה תיסדק.
אני לא מצליחה להבין איך הן לא מתפוצצות בסיר מהלחץ… אני רוצה להכין אבל מפחדת מאירוע לא נעים במטבח
היי עינב, לא, הן לא מתפוצצות בסיר לחץ, כל עוד יש מספיק מים בסיר
אפשר לשים תפוחי אדמה עם הביצים?
אפשר, רק לשים לב שיש מספיק מים
אפשר להוסיף קליפות בצל לצבע חום יותר
היי בתיה, החימום בסיר לחץ יגרום להם להשחים אך אם את רוצה יותר שחומים בהחלט אפשר להוסיף קליפות בצל