
אספרגוס בחמאת שום ולימון
אספרגוס צרוב בחמאת שום ולימון – הדרך הכי מהירה וטעימה להכין אספרגוס!
למתכון זה מומלץ להשתמש בגבעולי אספרגוס צעיר, אין צורך בבישול או בקילופים- רק שטיפה וישר למחבת.
הקפצה / צריבה של כמה דקות על המחבת יחד עם חמאה לימון והרבה שום עד ריכוך קל (שעדיין יהיה פריך בכל ביס).



אספרגוס בחמאת שום ולימון הדפסה
1 צרור אספרגוס צעיר (גבעולים דקים)
30 גרם חמאה (או 3 - 2 כפות שמן זית)
8 - 7 שיני שום, קצוצות
1 לימון טרי
מלח ופלפל גרוס, לפי טעם
אופציות לתוספות:
גבינת פרמזן מגוררת, פירורי פנקו או לחם
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האספרגוס וחותכים את החלק התחתון של הגבעולים.
2. מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים את החמאה. מטגנים שום עד השחמה קלה, מוסיפים את האספרגוס סוחטים מעל לימון וצורבים כ 3-4 דקות עד שהאספרגוס נעשה רך, אך עדיין פריך (לשים לב לא לבשל את האספרגוס יתר על המידה כדי לשמור על הפריכות).
3. מסירים מהאש, מניחים על צלחת הגשה ארוכה, מוסיפים מלח, פלפל ולימון ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מושלם לצד:
דג סלמון אפוי בתנור | פילה לברק בתנור
סלמון במחבת ברוטב שום ודבש
שניצל פנקו עם פירורי לחם מוזהבים





רעיונות לתוספת ב-10 דקות עבודה:
גזר גמדי מתוק עם סילאן
פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול | כרובית אפוייה בתנור
פלפלונים קלויים בתנור | קלחי תירס עסיסיים
שעועית ירוקה מוקפצת






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה