מתכון להכנת אנטיפסטי מושלם! מגש ירקות צבעוני בתנור שאי אפשר להפסיק לאכול
כל כך פשוט להכין ובכמה דקות הכנה בלבד. חותכים את הירקות לחתיכות גסות, מתבלים והתנור עושה את השאר.
יצא לכם מגש שלם בריא מזין וטעים של מגוון ירקות קלויים בתנור שאפשר להגיש כמנה ראשונה או כתוספת לצד ארוחה מפנקת.
תוכלו לגוון ולהשתמש בכל ירק שתרצו (פתרון מעולה לשימוש בירקות שנשארו במקרר!).
התיבול עדין ובסיסי על מנת לשמר את הטעם המקורי של כל ירק.

תגוונו בכל ירק שיש לכם זמין בבית
הכי כיף לגוון בטעמים!
הבסיס לתבלון הוא הברשה בשמן זית אך לאחר שמסדרים את הירקות על התבנית ומברישים בשמן זית אפשר לגוון בתבלון הירקות השונים – למשל על חלקם להניח רוזמרין (למשל על תפו"א) ועל אחרים אפשר לתבל בפטרוזיליה קצוצה / בזיליקום / שמיר / כוסברה ולהניח ביניהם פלחי בצל ושיני שום שלמות.
לאנטיפסטי פיקנטי: אפשר להוסיף פלפל חריף חתוך לפרוסות מעל או בין הירקות כך שיהפוך את האנטיפסטי המתקתק לפיקנטי- חריף.
מגש יפיהפה להגשה באירוח או לכל ארוחת נשנושים בריאה
מבטיחה שיתחסל מהר!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים בתנור:
פלפלונים קלויים בתנור
כרובית אפויה בתנור
בטטות צלויות בתנור
פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור





כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
4 תגובות
שאלה.
כמה שמן זית לדעתך?
היי מיכל, כמות המספיקה לצפות את הירקות כאשר את מברישה אותם
לירקות השונים ששמת יש זמני התרככות שונים לגמרי
לבטטה למשל לוקח הרבה מאוד זמן ולבצל ופלפלים הרבה פחות
ככה שאין הגיון בצורה שבה הכנת
היי סיוון, בטטות מתרככות מהר יחסית, אפשר לחתוך אותן לרבעים ולאפות בתנור עם שאר המרכיבים ולאפות עד מידת העשייה הרצוייה של כל הירקות. מוזמנת לנסות, אשמח לשמוע איך יצא!