תבשיל עיראקי של קציצות בשר עסיסיות עם פרוסות חצילים, בצל מקורמל, עגבניות וגזר שסופגות את טעמי הרוטב החמוץ מתוק בזמן הבישול. מוסיפים בהגשה עלי נענע טריים ומקבלים ארוחה שלמה עם הפתעה בכל ביס, פשוט מעדן!
אחד התבשילים האהובים עליי מהמטבח העיראקי.
המתכון הבא הוא מתכון של סבתא שלי – כך היא הייתה מכינה את התבשיל וכל פעם הוא היה מתחסל!
אני בשמחה מצרפת את המתכון שלה כדי שכל אחד יוכל להכין ולהינות מתבשיל אותנטי וטעים במיוחד מהמטבח העיראקי.
אולי נראה מורכב אך תראו כמה שפשוט להכין!
אני מצרפת שלב אחר שלב יחד עם תמונות להכנה קלה ונעימה 🙂
ארוחה נהדרת לאירוח ולחגים!
אפשר להגיש עם אורז לבן אוורירי.
אני אוהבת לאכול כך, ללא תוספות, מרוב שטעים!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
טבית- חמין עוף ואורז עיראקי
קיצרי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
קובה סלק עיראקי – קובה אדומה
תומייה עיראקי – קציצות ברוטב שום ונענע
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!