
אינגריי – תבשיל בשר וחצילים ברוטב חמוץ-מתוק
תבשיל עיראקי של קציצות בשר עסיסיות עם פרוסות חצילים, בצל מקורמל, עגבניות וגזר שסופגות את טעמי הרוטב החמוץ מתוק בזמן הבישול. מוסיפים בהגשה עלי נענע טריים ומקבלים ארוחה שלמה עם הפתעה בכל ביס, פשוט מעדן!
אחד התבשילים האהובים עליי מהמטבח העיראקי.
המתכון הבא הוא מתכון של סבתא שלי – כך היא הייתה מכינה את התבשיל וכל פעם הוא היה מתחסל!
אני בשמחה מצרפת את המתכון שלה כדי שכל אחד יוכל להכין ולהינות מתבשיל אותנטי וטעים במיוחד מהמטבח העיראקי.
אולי נראה מורכב אך תראו כמה שפשוט להכין!
אני מצרפת שלב אחר שלב יחד עם תמונות להכנה קלה ונעימה 🙂

ארוחה נהדרת לאירוח ולחגים!
אפשר להגיש עם אורז לבן אוורירי.
אני אוהבת לאכול כך, ללא תוספות, מרוב שטעים!
תהנו!


אינגריי - תבשיל בשר וחצילים ברוטב חמוץ-מתוק הדפסה
לחצילים:
3 - 2 חצילים מוארכים
מלח גס
שמן לטיגון
לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר, טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק דק
1/4 כוס פירורי לחם גריסיני
מלח ופלפל
לתבשיל:
3 בצלים גדולים, חצויים וחתוכים לרצועות בינוניות
3 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות
2 עגבניות גדולות, חתוכות לפרוסות עבות
(אופציה: אפשר לפזר מעל התבשיל המוכן 1 כפית קארי)
לרוטב:
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כף מרק עוף (לא חובה)
1/2 כפית מלח לימון
1/2 כפית פלפל שחור
4 כפות סוכר
1.5 כוסות מים חמים (להוסיף בהדרגה)
אופן ההכנה:
מכינים את החצילים:
1. שוטפים את החצילים וחותכים לפרוסות עבות (עם הקליפה) ברוחב כ-1 ס"מ. מפזרים מעל הפרוסות מלח גס, מניחים במסננת ומשרים במשך כ- 20-30 דקות.
2. מנגבים את המלח מהחצילים עם נייר סופג. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים שמן (כמו לטיגון שניצלים). כשהשמן התחמם מניחים את פרוסות החצילים ומטגנים מ- 2 הצדדים עד השחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מכינים את קציצות הבשר:
3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי קציצות הבשר ולשים היטב. יוצרים קציצות בשר עגולות ופחוסות ומניחים על צלחת בצד.
4. מחממים סיר רחב על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את רצועות הבצל למשך כ- 10 דקות, עד השחמה, תוך כדי ערבוב. מסדרים את הבצל בשכבה אחידה ומפזרים מעל את פרוסות הגזר. מוסיפים את שאר המרכיבים שהכנו בשכבות על מצע הבצל והגזר לפי הסדר הבא: מניחים את קציצות הבשר בשכבה אחידה, מעל את פרוסות החצילים המטוגנות ובשכבה העליונה מסדרים את פרוסות העגבניות.
5. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל התבשיל. ממשיכים לחמם עד רתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה לנמוכה-בינונית, מכסים את התבשיל בצלחת וסוגרים את הסיר במכסה. מבשלים למשך שעה.
בסיום הבישול - מסירים את הצלחת, אפשר לפזר מעל התבשיל כפית קארי (לא חובה) ומגישים כך או לצד אורז לבן אוורירי.
מטגנים חצילים, מכינים קציצות בשר ומטגנים את הבצל:
מסדרים את כל המרכיבים בסיר:
מבשלים:
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
טבית- חמין עוף ואורז עיראקי
קיצרי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
קובה סלק עיראקי – קובה אדומה
תומייה עיראקי – קציצות ברוטב שום ונענע
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!