מתכון פשוט לאורז מושלם שיוצא אחד אחד!
שלב אחר שלב – איך להכין אורז לבן שיוצא אוורירי וכל כך טעים!
תוספת נהדרת המתאימה לכל ארוחה בכלום עבודה.
יוצא כל כך טעים שהכי כיף לאכול אותו ככה, ישר חם חם מהסיר 🙂
איזה מתכונים אפשר להכין עם אורז?
ברגע שיודעים להכין אורז לבן רגיל – נוכל להכין אורז במלא וריאציות כמו:
מג'דרה (אורז עם עדשים ובצל מטוגן)
קיצ'רי עיראקי (תבשיל אורז עם עדשים כתומות)
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז עם אטריות מטוגנות
מה עושים עם אורז לבן שנשאר?
אפשר להפוך את האורז למנה בפני עצמה ולהכין:
מוקפץ אורז עם ירקות או
אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) – מנה קלה להכנה, טעימה, בריאה ומשביעה!
לפני שנתחיל – כמה דגשים חשובים שיעזרו לכם להכין את האורז המושלם:
1. כדאי להכין סיר עם מכסה מתאים. חשוב לבשל את האורז בסיר עם מכסה סגור ושמתאים לסיר שבחרנו. אורז מתבשל מהאדים הנוצרים תוך כדי הבישול לכן רצוי גם לא לפתוח את המכסה עד תום הבישול.
2. ישנם מספר סוגים שונים של אורז. כל אחד יחס שונה אורז/מים. פה נשתמש באורז מסוג יסמין. אורז בסמטי למשל מצריך יותר מים ומעט יותר זמן בישול. מומלץ להסתכל לפני על הוראות ההכנה על האריזה כדי לוודא כמות אורז למים שצריך לבישול.
3. בהתחלה מחממים על להבה גבוהה, עד שהמים רותחים ומבעבעים. לאחר מכן, מורידים את הלהבה לנמוכה-בינונית, מכסים את הסיר ופותחים רק לקראת סוף הבישול.
4. בסיום הבישול פותחים את המכסה ונותנים כמה ערבובים עדינים עם מזלג וטועמים. אם האורז עדיין לח או רטוב מידי, אפשר לחמם עוד כמה דקות בודדות. אם לא- אז אמור לצאת אורז מושלם וטעים!
נתחיל בבישול!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
.
שילוב מעולה לצד:
אפונה ברוטב עגבניות
קישואים מבושלים ברוטב אדום
מוקפץ עוף עם ירקות תאילנדי
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
.