
אורז צהוב עם שקדים וצימוקים
אורז חגיגי צבעוני עם עם מלא טעמים משגעים!
אורז צהוב עם רצועות בצל מטוגנות ומלא שקדים קלויים וצימוקים שמפזרים מעל (אם רוצים אפשר להוסיף גם חמוציות)
מתכון מעולה לשדרוג האורז הלבן. קצת כורכום לצבע מיוחד ומלא הפתעות קטנות שמשדרגות כל ביס!
מנה צמחונית וטבעונית קלה להכנה המתאימה כתוספת לארוחה או כמנה בפני עצמה.
מושלם לאירוח בט"ו בשבט ולכל ארוחה!

מתכון מאד דומה לאופן שמכינים אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
עוד רעיונות לשדרוג האורז הלבן:
אורז עם אטריות מטוגנות
קיצ'רי עיראקי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
מוקפץ אורז עם ירקות
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


אורז צהוב עם שקדים וצימוקים הדפסה
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1.5 כפיות כורכום
לתוספות:
1 בצל בינוני, חצוי וחתוך לרצועות דקות
1/2 כוס שבבי שקדים קלופים מולבנים או שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כוס צימוקים קטנים (אפשר גם חמוציות)
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז:
1. מניחים את האורז בסיר בינוני ושוטפים את האורז היטב, עד שהמים יהיו צלולים. מסננים את המים.
2. מחממים את הסיר עם האורז על להבה גבוהה, מוסיפים מים, שמן, מלח וכורכום ומערבבים. לאחר רתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך כ-13 דקות (לשים לב - לא לפתוח את המכסה תוך כדי בישול כדי שהאדים לא ייצאו).
[klhtimer seconds="780" time_text="(הפעל טיימר ⏱ ל-13 דקות)" clock_icon="1"]
בזמן שהאורז מתבשל מכינים את התוספות:
3. מחממים 1-2 כפות שמן על מחבת ומטגנים את רצועות הבצל למשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל משחים. מניחים את הבצל המטוגן על צלחת בצד.
4. מוסיפים למחבת את השקדים וקולים אותם על להבה בינונית למשך כמה דקות עד השחמה קלה (זהירות, שלא יישרפו!). מעבירים את השקדים לקערה ומניחים בצד.
5. מוסיפים לאותה מחבת את הצימוקים, מחממים במחבת למשך כמה דקות ומוסיפים לקערה עם השקדים.
הוספת התוספות והרכבת המנה:
6. בסיום בישול האורז מכבים את האש, שופכים את הבצל המטוגן, השקדים והצימוקים לתוך הסיר ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג עד לפיזור אחיד ואוורור האורז. משאירים את הסיר חצי סגור עם המכסה וממתינים כ- 5 דקות לספיגת הטעמים.
* אופציה נוספת: לפני הגשה אפשר להניח את האורז עם הבצל המטוגן בקערה רחבה, ולפזר מעל את השקדים הקלויים והצימוקים.
מגישים חם ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני אורז מומלצים:
אורז עם אטריות מטוגנות | אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) וירקות | אורז בר מבושל
אורז חגיגי עם שקדים צימוקים ובצל מקורמל
אורז צהוב עם אפונה וגזר






אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!