
אורז צהוב עם אפונה וגזר
אורז צהוב עם אפונה וגזר עם נגיעות של בצל מטוגן ועם צבע משגע!
תוספת צבעונית טעימה, קלה להכנה ומזינה
מנה שלא מצריכה הרבה התעסקות – אורז צהוב שמכינים בסיר אחד.
מעולה להגשה לאירוח ולארוחת צהריים לילדים.

תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


אורז צהוב עם אפונה וגזר הדפסה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
1/2 שקית (400 גרם) אפונה וגזר קפואה (כ-2 כוסות)
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. מחממים 1 כף שמן בסיר בינוני (מומלץ עם כיסוי טפלון) על להבה גבוהה. מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה.
2. שוטפים את האורז, מסננים מהמים ומוסיפים את האורז לסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים ומחממים עד שהמים רותחים (עד שהמים מבעבעים).
3. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים למשך 12 דקות, עד שהאורז מתרכך. [klhtimer seconds="720" time_text="(הפעל טיימר 🕗 ל-12 דקות)" clock_icon="1"]
4. מכבים את האש, מערבבים את האורז בעזרת מזלג בעדינות לאוורור ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן | אורז צהוב עם שקדים וצימוקים
| אורז עם אטריות מטוגנות | אורז לבן אחד אחד




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!