אורז עם בשר טחון ועשבי תיבול
מנת אורז מיוחדת שהיא לא רק תוספת, אלא ארוחה מושלמת בפני עצמה
עם המון בצל מטוגן, גזר, בשר טחון והרבה ירוקים
אפשר להוסיף תוספות של צנוברים, צימוקים ושקדים קלויים
ארוחה קלה להכנה וטעימה לארוחת צהריים ואף סוגר את הפינה לארוחה מזינה וטעימה לעבודה /ללימודים.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
אורז עם בשר טחון ועשבי תיבול הדפסה
לאורז:
1 כוס אורז בסמטי
3/4 + 1 כוסות מים
2 כפות שמן
2 כפיות מלח
לתערובת הבשר:
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 כפות שמן
400 גרם בשר בקר (או עוף), טחון (מומלץ להוציא מקירור כחצי שעה לפני ההכנה)
1 צרור שמיר, קצוץ דק (כ- 40 גרם)
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק (כ- 40 גרם)
2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים דק בפומפייה
1 כפית כמון
1/4 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
אופציה לתוספות בהגשה:
פטרוזיליה קצוצה, שקדים או צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז הלבן:
- מניחים את האורז בסיר שאינו נדבק, שוטפים ומסננים. מוסיפים מים, שמן ומלח ומחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה.
- לאחר רתיחה מערבבים את האורז, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך-בינוני במשך כ- 13 דקות.
2. בינתיים מכינים את תערובת הבשר:
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ עם 2 כפות שמן על להבה בינונית למשך כ- 7 דקות, עד השחמה קלה.
- מוסיפים את הבשר, כמון, מלח ופלפל, מטגנים עם הבצל ומפוררים תוך כדי בעזרת כף עץ למשך כ-10 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן.
- מוסיפים גזר מגורר, שמיר ופטרוזיליה קצוצים ומערבבים יחד בעדינות כ- 2 דקות. מתקנים תיבול לפי הטעם.
3. מרכיבים את המנה:
כשהאורז מוכן, מערבבים ומאווררים אותו בעדינות במזלג, מוסיפים את רוב תערובת הבשר לסיר ומערבבים יחד.
4. להגשה:
מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה, צנוברים או שקדים קלויים ומגישים.
* טיפ לבישול הבשר:
מומלץ להוציא את הבשר מקירור כחצי שעה לפני ההכנה. טיגון בשר קר יוריד את טמפרטורת המחבת ובמקום להיצרב הוא יגיר נוזלים ויתבשל.
אפשר לפזר מעל שקדים / צנוברים קלויים לפני ההגשה
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוננים נוספים עם אורז:
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!