
אורז מקסיקני אדום
מתכון קל להכנה לאורז אדום טעים מהמטבח המקסיקני
אורז מקסיקני אותנטי טעים במיוחד שמשדרג כל ארוחה!
תוספת מעולה המשלימה ארוחה מקסיקנית טעימה ומיוחדת שאתם יכולים להכין בקלות בבית.
האורז מאד מזכיר את האורז האדום העירקי אך באורז המקסיקני התיבול מעט שונה עם מעט כמון וכוסברה – טעמים שנותנים לו את הטעם המיוחד (מי שפחות אוהב כוסברה – אפשר גם לוותר, אך מאד מוסיף לטעם!).
בדרך כלל האורז המקסיקני מוגש כתוספת לצד מנה עיקרית, או בתוך טורטייה חזה עוף מקסיקני או בוריטו בשר/צמחוני, יחד עם תוספות כמו – גוואקמולי, רוטב סלסה, שעועית, ירקות ועוד.

ההכנה היא מאד קלה, ומהירה ומקבלים תוספת מושלמת וטעימה!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


אורז אדום מקסיקני הדפסה
1.5 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 כוס אורז (אפשר פרסי)
3/4 + 1 כוסות ציר עוף (או מים רותחים עם 1 כפית אבקת מרק עוף) (לטבעוני: אפשר ציר ירקות או מים רותחים)
2 כפות רסק עגבניות, מרוכז
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1 חופן כוסברה, קצוצה
להגשה:
1 חופן כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר בינוני עם שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים שום ובצל קצוץ ומטגנים, תוך כדי ערבוב, למשך כ-3 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
2. בינתיים, מניחים את האורז בקערה ושוטפים היטב, עד שהמים יהיו צלולים. מסננים את המים ומוסיפים את האורז לסיר.
3. מחממים את הסיר על להבה גבוהה, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שכל גושי הרסק נעלמים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך כ-14 דקות (לשים לב- לא לפתוח את המכסה תוך כדי בישול כדי שהאדים לא ייצאו).
4. בסיום בישול האורז מערבבים את האורז בעדינות, מכבים את האש, ומשאירים את הסיר חצי סגור עם המכסה.
ממתינים 5-10 דקות לספיגת הטעמים.
* מגישים חם ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים מהמטבח המקסיקני:
טאקוס עם בשר טחון בסגנון מקסיקני | רוטב סלסה
בשר טחון לטאקו וטורטייה | גוואקמולי – סלט אבוקדו מקסיקני
פיקו דה גאיו – סלט סלסה מקסיקנית
טורטייה חזה עוף מקסיקני






מתכוני אורז מומלצים נוספים:
אורז אדום מלא
אורז צהוב עם אפונה וגזר
אורז בר מבושל
אורז עם אטריות מטוגנות
קיצרי עיראקי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
אורז חגיגי עם צימוקים, שקדים ובצל מקורמל






אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!