
אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) וירקות
המתכון הבא הינו מתכון מעולה לניצול שאריות אורז לבן ויצירת ארוחה חדשה, מעוררת תיאבון וטעימה לכל המשפחה! אורז לבן מוכן מוקפץ כמה דקות עם ירקות ורצועות עוף דקות בסגנון אסייתי עדין. ניתן להפוך את המנה לצמחונית בקלות על ידי שימוש בטופו במקום העוף. מנה קלה להכנה עם מרכיבים פשוטים, ממש כמו מסעדות סיניות. מנה מצוינת לשים בקופסה ולקחת לארוחה קלה לעבודה!
* מתכון נוסף לניצול שאריות אורז: מוקפץ אורז עם ירקות – מתכון צמחוני / טבעוני קליל עם מגוון ירקות ורטבים- ארוחה טעימה בקערה אחת.
טיפ: כדאי להשתמש בשאריות אורז מאודה שהיה לפחות לילה במקרר כיוון שגרגרי האורז יבשים יותר מאורז טרי. אורז מאודה טרי בעל כמות לחות גבוהה ו"עמילני" מידי לטיגון מוקפץ – האורז יידבק ויהפוך לגושים.
*
רוצים להתאים אישית?
תרכיבו לכם מנה על סמך מה שיש לכם במקרר:
– שאריות אורז מאודה.
– שום כתוש.
– לחלבון: עוף, ביצה, טופו. תוכלו להשתמש במרכיב אחד או שילוב של כל אחד מהם.
– לירקות: ירקות קפואים או משימורים כמו גזר, אפונה, שעועית ירוקה, תירס.
– לתיבול: רוטב סויה, רוטב דגים, רוטב צדפות, מלח ופלפל.

בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) וירקות הדפסה
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
300 גרם אורז לבן מוכן (בערך 1 כוס של אורז לפני בישול. אפשר גם יותר)
200 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות (או טופו חתוך לקוביות קטנות)
1 כוס אפונה וגזר, מקופסת שימורים
2 ביצים, טרופות
1 כף שמן שומשום
1 כף סויה
1/2 כף רוטב צדפות (לא חובה, אך מוסיף לטעם)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים ווק עם שמן על אש גבוהה. מוסיפים שום, רצועות עוף (או טופו), אפונה וגזר ומקפיצים כמה דקות עד שהעוף חצי מתבשל.
2. מוסיפים אורז ורטבים ומערבבים יחד כ- 3-4 דקות.
3. מזיזים את תערובת האורז הצידה בווק ויוצקים את הביצים הטרופות. מבשלים עד שהביצים מתבשלות ומערבבים היטב עם תערובת האורז. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני מוקפצים נוספים:
עוף מוקפץ עם ברוקולי | פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
בקר מוקפץ עם ברוקולי | חזה עוף מוקפץ עם קשיו ברוטב קרם קוקוס




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה