המתכון הבא הינו מתכון מעולה לניצול שאריות אורז לבן ויצירת ארוחה חדשה, מעוררת תיאבון וטעימה לכל המשפחה! אורז לבן מוכן מוקפץ כמה דקות עם ירקות ורצועות עוף דקות בסגנון אסייתי עדין. ניתן להפוך את המנה לצמחונית בקלות על ידי שימוש בטופו במקום העוף. מנה קלה להכנה עם מרכיבים פשוטים, ממש כמו מסעדות סיניות. מנה מצוינת לשים בקופסה ולקחת לארוחה קלה לעבודה!
* מתכון נוסף לניצול שאריות אורז: מוקפץ אורז עם ירקות – מתכון צמחוני / טבעוני קליל עם מגוון ירקות ורטבים- ארוחה טעימה בקערה אחת.
טיפ: כדאי להשתמש בשאריות אורז מאודה שהיה לפחות לילה במקרר כיוון שגרגרי האורז יבשים יותר מאורז טרי. אורז מאודה טרי בעל כמות לחות גבוהה ו"עמילני" מידי לטיגון מוקפץ – האורז יידבק ויהפוך לגושים.
*
רוצים להתאים אישית?
תרכיבו לכם מנה על סמך מה שיש לכם במקרר:
– שאריות אורז מאודה.
– שום כתוש.
– לחלבון: עוף, ביצה, טופו. תוכלו להשתמש במרכיב אחד או שילוב של כל אחד מהם.
– לירקות: ירקות קפואים או משימורים כמו גזר, אפונה, שעועית ירוקה, תירס.
– לתיבול: רוטב סויה, רוטב דגים, רוטב צדפות, מלח ופלפל.
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכוני מוקפצים נוספים:
עוף מוקפץ עם ברוקולי | פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
בקר מוקפץ עם ברוקולי | חזה עוף מוקפץ עם קשיו ברוטב קרם קוקוס
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה