מתכון בסיסי וקל להכנת אורז לסושי ביתי
הבסיס לסושי טוב הוא האורז. על מנת להכין סושי טעים ומוצלח יש לדאוג שהאורז יהיה בטעם ובמרקם הנכון.
מצורף מתכון בסיס להכנת אורז לסושי ביתי עם פירוט כל שלבי ההכנה וטיפים לקבלת האורז המושלם עבור הסושי שלכם.
תהנו!
קל להכין אורז לסושי אך חשוב להקפיד על מספר דברים על מנת לקבל את המרקם הנכון
הנה כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים:
1. לא כל אורז מתאים. יש לבחור אורז עגול לסושי.
2. לבישול האורז יש להשתמש בסיר שאינו נדבק.
3. כאשר מוציאים את האורז מהסיר להעבירו לקערת עץ ולערבב בעדינות בכף מעץ להפרדת גרגירי האורז.
4. להוציא את האורז הרך בלבד (האורז שיוצא בקלות מהסיר ולא דבוק לתחתית). אורז הסושי אמור להיות במרקם רך.
5. לא מומלץ להכין אורז לסושי מראש אלא כמה שיותר קרוב למועד הכנת הסושי עצמו.
6. כאשר האורז מוכן, עד הרכבת הסושי לשמור בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת נקייה. אין לאחסן במקרר – על מנת לא לייבש את האורז ולהרוס את מרקמו.
7. כמות האורז לסושי – בד"כ 1 כוס אורז יספיק להכנת 3 רולים של סושי.
בתיאבון!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.