
אורז חגיגי עם צימוקים, שקדים ובצל מקורמל
אורז אדום עם נדיבות של תערובת משגעת של בצל מקורמל עם צימוקים ושבבי שקדים קלויים.
שילוב נהדר של טעמים ומרקמים שמתפצפצים בפה בכל ביס.
אחת המנות של אורז האהובות עליי ביותר – קלה להכנה ויוצאת כל כך יפה, מרשימה וטעימה.
מתאימה במיוחד להגשה לט"ו בשבט ולכל אירוח מיוחד וחג.
אפשר גם להגיש על מצע של אורז לבן.
תוספת נהדרת למנה בשרית או ארוחה צמחונית / טבעונית בפני עצמה.
מנה חגיגית יפה וטעימה כל כך! צלחת אורז חגיגה – ישר להגשה למרכז השולחן.
עוד רעיונות למתכוני אורז להגשה:
מג'דרה – אורז עם עדשים ובצל מטוגן
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
קיצרי עיראקי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


אורז עם שקדים וצימוקים ובצל מקורמל הדפסה
2.5 כוסות אורז פרסי
3 כוסות מים
1.5 כפות רסק עגבניות, מרוכז
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
3 כפות שמן
1/2 כף מלח
לתערובת:
2 בצלים גדולים, חצויים וחתוכים לפרוסות
1/3 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס צימוקים בהירים
חופן שבבי שקדים מולבנים
* אם רוצים להכין אורז לבן - אותו מתכון, פשוט תוותרו על רסק העגבניות.
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז:
1. שופכים את האורז לסיר ושוטפים אותו היטב עד שהמים הופכים לצלולים. מסננים את המים.
2. מחממים על להבה בינונית-גבוהה את הסיר עם האורז ומוסיפים מים, רסק עגבניות, שמן ומלח. מערבבים עד שכל גושי הרסק נעלמים.
3. מביאים לרתיחה, בוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך כ-15 דקות (לשים לב- לא לפתוח את המכסה תוך כדי בישול כדי שהאדים לא ייצאו).
בזמן שהאורז מתבשל מכינים את התוספות:
4. מחממים 1-2 כפות שמן על מחבת ומטגנים את רצועות הבצל למשך כ- 7-8 דקות עם ערבוב מידי פעם, עד להשחמת הבצל ומניחים בצד על צלחת.
5. מוסיפים למחבת את השקדים (אין צורך להוסיף שמן) וקולים אותם על להבה בינונית למשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב עד השחמה קלה (זהירות, שלא יישרפו!). מעבירים את השקדים לקערה ומניחים בצד.
6. מוסיפים לאותה מחבת את הצימוקים, מחממים למשך כמה דקות ומוסיפים לקערה עם השקדים.
הוספת התוספות והרכבת המנה:
7. בסיום בישול האורז שופכים 1/2 מכמות הבצל המטוגן לתוך הסיר ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג עד לפיזור אחיד ואוורור האורז (את יתר הבצל נשמור להגשה מעל האורז). משאירים את הסיר חצי סגור עם המכסה וממתינים כ- 5 דקות לספיגת הטעמים.
8. לפני ההגשה מרכיבים את המנה - מניחים את האורז עם הבצל המטוגן בקערה גדולה ורחבה, מניחים מעל ה1/2 מכמות הבצל ששמרנו בצד, ומפזרים מעל את השקדים הקלויים והצימוקים.
* מגישים ונהנים מכל ביס!
*לאחר מכן - קולים את השקדים ומחממים את הצימוקים על מחבת
ומרכיבים את המנה:
מניחים את האורז על צלחת הגשה גדולה, מעל מפזרים את הבצל המקורמל ומעל מפזרים את תערובת השקדים וצימוקים
מנת אורז יפהפייה חגיגית ומיוחדת
מנה צמחונים / טבעונית שאפשר לאכול כארוחה בפני עצמה
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני אורז מומלצים נוספים:
קיצרי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
אורז עם אטריות מטוגנות
אורז לבן אחד אחד
אורז צהוב עם אפונה וגזר
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) וירקות






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
2 תגובות
את הצימוקים המחוממים צריך לעשות על המקום או שניתן לעשות את התערובת כמה שעות לפני ?
היי דני, אפשר להכין לפני ולשמור בקופסא סגורה עד ההגשה, תהנו!