מתכון פשוט לאורז בר – תוספת מיוחדת מזינה וטעימה ומשדרגת כל ארוחה!
הגרגירים בצבע שחור משגע והטעם אגוזי עדין.
זוהי תוספת ללא גלוטן ומומלצת להגשה לצד מנה עיקרית או כבסיס לסלט.
בדומה להכנת אורז אדום מלא – משך הבישול אורך כ- 45 דקות ומתקבל אורז בר במרקם וטעם משגע!
הבישול לוקח זמן אך אין כמעט התעסקות בהכנה – שטיפה, סינון וישר לסיר עם מים.
ישנם מגוון מתכונים שבסיסם הוא אורז בר אך אני אוהבת להכין ולהגיש אותו כפי שהוא – הכי פשוט וטעים!

תוספת חגיגית, מיוחדת ומזינה וטעימה בכלום עבודה!
בישול אורז בר:
בישול אורז בר לוקח זמן מכיוון והוא סופח מים לאט. יש לבשל אותו לפחות 45 דקות בסיר עם מים על להבה נמוכה. הכנה פשוטה – שוטפים, מסננים ומבשלים בסיר עם מים. את המלח מוסיפים לפי הטעם בסיום הבישול.
בצל קצוץ מטוגן, עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, נענע, מרווה)
אגוזים (שקדים, אגוזי לוז)
ופירות יבשים אהובים
מומלץ להגיש לצד מנה עיקרית כמו:
דג סלמון אפוי בתנור
פילה לברק בתנור
סלמון במחבת ברוטב שום ודבש
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
תוספות משלימות מומלצות:
אספרגוס בחמאת שום ולימון
תירס חם מבושל
קוביות בטטה אפויות
גזר מבושל




מומלצי אורז נוספים:
אורז חגיגי עם שקדים צימוקים ובצל מקורמל
אורז צהוב עם אפונה וגזר | אורז אדום מלא אורז עם אטריות מטוגנות | אורז אדום עם חומוס ובצל | אורז צהוב עם שקדים וצימוקים






אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
12 תגובות
לכל כוס אורז שחור מבשלים עם 4 כוסות מים? זה לא הרבה מיים.
היי אתי,
לא, זה לא הרבה מים. אפשר לבשל ב3-4 כוסות מים (מסננים את המים שנותרו לאחר הבישול). האורז מתבשל במים בבישול יותר ארוך מאורז רגיל.
הוא לא סופג את כל המים, לכן בסיום הבישול (לאחר שרואים שהגרגירים מעט נפתחו והתרככו) מסננים את המים שנותרו ואפשר לאכול.
ממליצה בחום!
אם יש לך עוד שאלות, תמיד מוזמנת,
בהצלחה! ימית
אני מבשלת אותו כבר שעה וחצי ולא מתרכך..מוסיפה עוד ועוד מים ועדיין לא מתרכך. מה עושים?
הוא לא אמור להתרכך, הבישול אמור להיות כ40-45 דקות ואז לסנן את המים שנותרו. האורז בר לא סופג את כל המים והוא מוכן כאשר הלבן מבפנים טיפה מבצבץ החוצה.
האם אפשר לבשל אורז בר בסיר אורז חשמלי?
היי רוני, אני לא ניסיתי לבשל אורז בר בסיר חשמלי אך אם את מכינה על מצב בישול לא צריכה להיות בעיה. לשים לב – האורז בר לא אמור לספוח אליו את כל הנוזלים. מבשלים עד שרואים את התוכן הלבן שלו טיפה מבצבץ החוצה, והוא לא יוצא רך כמו אורז רגיל. את המים שנותרו לאחר הבישול מסננים. בהצלחה 😊
הי ימית,
תודה על ההסבר. שאלה:
האם אפשר/רצוי/כדאי להשרות את אורז הבר לפני הבישול כמו שאני עושה עם קטניות ועם אורז מלא? האם זה יקצר את זמן הבישול?
היי ליאת, לא מומלץ להשרות אותו לפני. המרקם שלו בסוף הבישול עדיין אמור ללהיות טיפה קשה.
היי
אם אני מעוניינת להוסיף עשבי תיבול ובצל, אז באיזה שלב אני עושה את זה?
תודה
ליאת מרום
היי ליאת, לאחר סיום בישול אורז הבר. לטגן את הבצל, לקצוץ את עשבי התיבול ותערבבי עם האורז המבושל. תהני!
היי, אני בישלתי את האורז שעה וחצי והוא היה ממש קשה מאוד לאכילה.
אני מבינה שהוא צריך להיות קשה אך הוא היהקשה מידי.
אשמח לדעת איפה היתה הטעות שלי?
היי נוית, נכון, אמור להיות מעט קשה, לא קשה מידי. יכול להיות שבישלת יותר מידי זמן והמים התאדו לגמרי תוך כדי בישול. הבישול אמור להיות כ45 דקות עם מים ובסוף מסננים את יתרת המים שנשארו.