
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז בסמטי מבושל עם גרגירי חומוס עם טעם מתקתק משגע של בצל מטוגן.
מתכון לתוספת נהדרת לכל ארוחה או אפילו לאכול כמנה בפני עצמה.
מנה ביתית שתמיד מקבלת תשבחות. כל כך פשוט להכין והתוצאה מושלמת!
תגישו לצד קובה סלק – ויש לכם ארוחה משביעה מושלמת!
אל תפספסו!
מתכוני אורז מומלצים נוספים:
אורז לבן אוורירי שיוצא אחד אחד
אורז עם אטריות מטוגנות
מג'דרה – אורז עם עדשים ובצל מטוגן
קיצ'רי עיראקי (תבשיל אורז עם עדשים כתומות)
מרק שורבה – מרק עוף עיראקי עם אורז
מוקפץ אורז עם ירקות
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן הדפסה
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח
1.5 כפות רסק עגבניות מרוכז מאד
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, או מוקפאים של סנפרוסט (אפשר גם מקופסת שימורים)
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
אופן ההכנה:
1. שופכים את האורז לסיר ושוטפים אותו היטב עד שהמים הופכים לצלולים.
2. מחממים על להבה בינונית-גבוהה את הסיר עם האורז ומוסיפים מים, רסק עגבניות, חומוס, שמן ומלח. מערבבים עד שכל גושי הרסק נעלמים.
3. מביאים לרתיחה, בוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך כ-15 דקות (לשים לב- לא לפתוח את המכסה תוך כדי בישול כדי שהאדים לא ייצאו).
4. בינתיים מטגנים את הבצל על מחבת קטנה עם 3-4 כפות שמן עד להזהבה.
5. בסיום בישול האורז שופכים את הבצל המטוגן לתוך הסיר ומערבבים את הבצל בעדינות בעזרת מזלג עד לפיזור אחיד.
6. מכבים את האש, משאירים את הסיר חצי סגור עם המכסה וממתינים 5-10 דקות לספיגת הטעמים.
* מגישים חם ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
אל תפספסו!
מתכוני אורז מומלצים נוספים:
אורז לבן אוורירי שיוצא אחד אחד | אורז עם אטריות מטוגנות
מג'דרה – אורז עם עדשים ובצל מטוגן
קיצ'רי עיראקי (תבשיל אורז עם עדשים כתומות)





מומלץ לצד:
אפונה ברוטב עגבניות | שניצל פנקו עם פירורי לחם מוזהבים
קישואים מבושלים ברוטב אדום | קובה סלק עיראקי – קובה אדומה




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!