אוזני המן במילוי פרג מקמח כוסמין
אוזני המן משגעות שמכינים מקמח כוכמין, במילוי פרג מושלם שמכינים בבית ב-10 דקות!
הבצק קל ונוח לעבודה ויוצא טעים טעים, עם פריכות עדינה בכל ביס!
ניתן להכין עם כל מילוי אהוב, אך במתכון זה צירפתי גם אופצייה להכנת מילוי פרג שתכינו בבית בכמה דקות.
יש מלית פרג מוכנה שניתן לרכוש בסופר אך ברגע שתכינו בבית – תראו כמה פשוט ומהיר יוצא – והתוצאה מעולה!!
מלית הפרג קלה להכנה ויוצאת כל כך טעימה, השילוב של הבצק הנימוח עם המלית ממכר!
אם אתם רוצים לגוון במשלוח מנות לפורים, תוכלו להכין מיקס של אוזני המן – אפשר לשלב גם אוזני המן פריכות או לאוהבי השוקולד: אוזני המן מבצק שוקולד פריך עם כל מילוי אהוב – שוקולד, חלבה, ריבה או מלית פרג מושלמת שתוכלו להכין בבית ב-10 דקות!
לפני שמתחילים:
טיפ חשוב כשמשתמשים בפרג טחון:
מרגע שהפרג נטחן, יש להשתמש בו מיד, אחרת נהפך מהר למריר.
הכי טוב: אם יש לכם טוחן תבלינים בבית – עדיף לקנות זרעי פרג שלמים, לטחון בבית ומיד להשתמש.
ואם אין – ואתם קונים פרג טחון – לשים לב שהפרג טחון טרי, ועד השימוש להכניס להקפאה כמה שיותר מהר.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
אוזני המן במילוי פרג מקמח כוסמין הדפסה
לאוזני המן:
3 כוסות קמח כוסמין לבן, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
1 ביצה (L)
1 חלמון (L)
2 כפות חלב (או מים)
למלית פרג:
1/2 כוס חלב
1/4 כוס סוכר לבן
1 כוס (100 גרם) פרג טחון, טרי (חשוב להשתמש מיד לאחר שנטחן, אחרת נהיה מריר)
25 גרם חמאה
גרידת לימון מ-1/4 לימון
מיץ מ- 1/4 לימון
2 כפות פתי בר מרוסק (כ-2 ביסקוויטים)
להגשה: אבקת סוכר
כלים לעבודה:
מיקסר עם וו גיטרה (או מעבד מזון)
סיר קטן
מערוך
2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
חותכן כוס או רינג עגול בקוטר 8 ס"מ לקריצת עיגולים מהבצק
מגרד בצק מפלסטיק (לא חובה - עוזר להרים את עיגולי הבצק מהמשטח)
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח עם חמאה כ- 3 דקות, עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים לפי הסדר הרשום וממשיכים לעבד עוד כ-3-4 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק (שימו לב שלא נשארים מרכיבים בתחתית הקערה. ניתן להמשיך ללוש ביד).
2. יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעה.
בינתיים מכינים את מלית הפרג:
3. בסיר קטן על להבה בינונית - גבוהה מחממים חלב עם סוכר עד להמסת הסוכר.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה וסמיכה.
4. מצננים, מכסים עם מכסה ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מרכיבים אוזני המן:
5. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי ½ ס"מ (אפשר גם על נייר אפייה כדי שלא יידבק למשטח).
* לשים לב - אם הבצק קר מידי, יכול להיות קצת קשה לרדד בהתחלה וייסדק בקצוות לכן ניתן ללוש מעט כדי שיתרכך - אך לא יותר מידי מפני שהבצק צריך להיות קר בעת העבודה.
7. קורצים עיגולים בעזרת קורצן עיגולים או בעזרת כוס (קוטר של כ- 8 ס"מ). בעזרת 2 כפיות מניחים במרכז כל עיגול ½ כפית ממלית הפרג שהכנו (או כל מלית אהובה), מקפלים לצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
*לשים לב להדק היטב את קצוות המשולש כדי שלא ייפתחו בעת האפייה (אפשר להרטיב טיפה עם מים את קצוות העיגול ואז להדק).
אפייה:
8. אופים ב- 170 מעלות למשך 15 דקות, עד הזהבה קלה.
9. מצננים ולפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר ונהנים מכל ביס!
אפשר לגוון ולהוסיף כל מילוי אהוב
אך מי שאוהב אוזני המן קלאסיות במלית פרג - ברגע שתכינו את תערובת הפרג בבית -
תראו כמה פשוט ומהיר יוצא - והתוצאה מעולה!!
אוזני המן מקמח כוסמין במילוי פרג - קל הלכנה ויוצא כל כך טעים, אי אפשר להפסיק לאכול!
לאחר שאוזני ההמן הצטננו, בוזקים מעל אבקת סוקר ומגישים
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
אוזני המן פריכות
אוזני המן מבצק שוקולד
מלית פרג ביתית לאזני המן
רעיונות למשלוחי מנות:
מאפינס אוכמניות | עוגיות שוקולד ציפס | עוגיות שיבולת שועל וטחינה | עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים |
עוגת תפוזים בחושה אוורירית | כדורי שוקולד שילדים אוהבים
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה