ממרח פלפלים אדומים קלויים
ממרח או מטבל מפלפלים אדומים קלויים בתנור
מתכון קל לממרח פלפלים ביתי, טבעוני, שלא מצריך הרבה זמן בהכנה ומשדרג כל מנה
פתרון מצוין לשימוש בפלפלים שיושבים במקרר כבר כמה ימים
לארוחת נשנושים כיפית לאירוח אני אוהבת להגיש את הממרח פלפלים לצד המטבלים האהובים עליי
כמו פסטו ביתי וממרח עגבניות, עם לחם טרי, כמה גבינות מיוחדות – פשוט מעדן!
תהנו!![]()
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
5 פלפלים אדומים
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 220 מעלות, על מצב גריל עליון ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חוצים את הפלפלים לאורכם ומוציאים את הגרעינים. מסדרים על התבנית עם הקליפה כלפי מעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, במצב גריל עליון, למשך 45 דקות או עד שהפלפלים מעט משחירים.
3. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מכסים בניילון למשך כ- 15 דקות ומצננים.
4. קולפים מהפלפלים את הקליפה ומכניסים למעבד מזון (אפשר גם לטחון בבלנדר ידני). מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים על לקבלת המרקם האהוב עליכם - גס או חלק (פה טחנתי את הפלפלים לממרח חלק עם בלנדר ידני). טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
5. מעבירים לצנצנת, יוצקים מעט שמן זית למעלה ושומרים בקירור.

![]()

![]()

באהבה ובתיאבון ❤![]()
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים עם פלפלים:
פלפלים קלויים בתחמיץ | פלפלים ממולאים באורז ובשר
| פלפלונים קלויים בתנור | פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה

2 תגובות
שלום לך.
שאלה, עם מה אוכלים מטבל פלפלים? אני רואה לחם.
יש לך רעיון אילו קרקרים לעניין זה?
היי מיכל, אפשר עם כל לחם , חלה וגם מעולה עם קרקרים. יש באתר קרקרים מקמח כוסמין – שילוב מעולה!! אך גם כל קרקר יתאים:)