
עוגת תפוחים בחושה
עוגת תפוחים ביתית משגעת!
מתכון לעוגת תפוחים בחושה עשירה וטעימה מתפוחים עסיסיים
שילוב מנצח של תפוחים ירוקים, נגיעה של קינמון ואגוזים קצוצים מפוזרים מעל העוגה למרקם קראנצ'י
יש רגישות? ניתן גם להכין ללא אגוזים העוגה יוצאת טעימה כך או כך 🙌
אני כל כך אוהבת להכין את העוגה הזאת! היא עוגה של בית, חמה, רכה ועסיסית עם טעמים ומקרמים משגעים בכל ביס!
הכי כיף שהיא כל כל קלה להכנה! בחישה מהירה והתנור עושה את השאר ומשאיר ריח נהדר של אפיית העוגה בכל הבית!
עוגה נהדרת להגשה בראש השנה ומכיוון והיא פרווה – מושלמת גם לכל אירוע

לפני שמתחילים – תשובות לשאלות:
איזו תבנית מתאימה?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית קוגלהוף, או בתבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
האם אפשר להמיר בפירות אחרים?
אפשר להמיר את התפוחים באגסים או אפרסקים רכים מאד.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
אפשר קמח כוסמין אך לשלב חצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין
אפשר להקפיא?
וכן, אפשר גם להקפיא🙌
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.

(לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק )
לתערובת התפוחים:
4 תפוחים ירוקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר
לתערובת המלית:
4 ביצים (גודל L)
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת קינמון
2 כוסות קמח, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
לציפוי:
סוכר חום וחופן אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
אופציה להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומשמנים תבנית אפייה (תבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק).
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת התפוחים ומניחים בצד.
3. בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר היטב, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם איטי את השמן, תוך כדי הקצפה.
3. מוסיפים בהדרגה תמצית וניל, אבקת קינמון, קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבלים כ-2 דקות במהירות בינונית, עד קבלת תערובת אחידה (לשים לב - ברגע שמוסיפים את הקמח חשוב לעשות ערבוב קצר, כמה שאפשר כדי שהעוגה תצא אוורירית).
4. מוסיפים את תערובת התפוחים לבלילה ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.
5. מעבירים לתבנית משומנת, מפזרים מעל סוכר חום וחופן אגוזי מלך קצוצים גס.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי/יבש.
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מוציאים מהתבנית ומניחים שתתקרר לגמרי. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
לפני אפייה מפזרים קצת סוכר חום ואגוזים קצוצים גס להוספת מרקם קראנצ'י וטעים.
לאלרגים - אפשר לוותר על האגוזים, העוגה כך או כך תצא טעימה!
לאחר שמצטננת ולפני הגשה - קצת אבקת סוכר מעל...
ומקבלים עוגת נהדרת עשירה בטעמים ובמרקמים בכל ביס!
לאוהבי עוגות פירות - מאותו מתכון ניתן להכין עוגת אפרסקים או עוגת אגסים
פשוט להמיר את התפוחים באפרסקים או אגסים רכים מאד
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
עוגות נוספות מומלצות:
עוגת מייפל אגוזים בחושה (פרווה) | עוגת תפוזים בחושה
עוגת בננות ושוקולד ציפס בחושה | עוגת דבש בחושה
עוגת טורט (ספוג) עם שבבי שוקולד | עוגת שוקולד בחושה פרווה






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
10 תגובות
היי,
אם אין לי מיקסר, אפשר גם ידני או שלא יצא טוב?
תודה רבה
היי יעל, אפשר בהחלט גם ידני,שימי לב להקפיד להקציף את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
שלום,
מה עדיף – תמצית וניל מלאכותית (אמיתי יקר לי מדי) או סוכר וניל? תודה
היי יפעת, אפשר בשניהם, מה שיש לך בבית 👍
היי,
האם להוסיף לבלילה קמח ואז אבקת אבקת אפיה ואז סודה לשתיה, או לערבב קודם בקערה נפרדת את שלושתם ולהוסיף את שלושתם כשהם מעורבבים יחד?
תודה
היי יהלי, את יכולה לערבב את שלושתם יחד ולהוסיף לבלילה
האם יש הבדל בתוצאה אם עושים ככה או ככה?
תודה
היי יהלי, אין הבדל
תודה. ואת יכולה לכתוב לי כמה סוכר חום לפזר מעל (חצי כפית / כפית / חצי כף / כף / משהו אחר)? תודה רבה
כחצי כף סוכר חום, לפיזור מעל העוגה, לא חובה.
אפשר גם בלי ולאחר אפייה, כשהעוגה בטמפרטורת החדר אפשר פשוט לפזר מעל אבקת סוכר.