תבשיל מהמטבח העיראקי של קציצות בשר ברוטב שום ונענע בתיבול חמוץ מתוק ונקרא ת'ומייה (שומייה).
מאכל עם הרבה שום טרי, בעל מתיקות עדינה, שגדל רק בעונת האביב.
התבשיל העונתי מלא טעמים וריחות משגעים של הרבה נענע טרייה, שום ובשר ברוטב חמצמץ עם מתיקות עדינה.
במקום הבשר ניתן להכניס לתבשיל קובות במילוי בשר, או בשר שריר, חתוך לקוביות – יוצא מעדן!
מגישים לצד אורז לבן חם אוורירי (אפשר גם קוסקוס) או אפילו כמה בפני עצמה.
מנה משגעת וחגיגית המתאימה במיוחד לאירוח ולארוחת ליל הסדר.
תבשילי בשר נוספים מומלצים:
קישואים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות מתקתק
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכונים נוספים מהמטבח העיראקי:
מרק שורבה- מרק עוף עיראקי עם אורז
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
פול יבש מבושל (בקילי)
סלט חצילים קלויים
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
אם אין ראש שום מקולף- האם אפשר גם לשים שיני שום קלופות במקום?
היי ערן, בוקר טוב:) אפשר 🙌
איך מקלפים ראש שום ומשאירים אותו שלם ?
היי, מקלפים את הקליפה החיצונית בלבד, משאירים את שיני השום מחוברים.