
ת'ומייה עיראקי – קציצות ברוטב שום ונענע

תבשיל מהמטבח העיראקי של קציצות בשר ברוטב שום ונענע בתיבול חמוץ מתוק ונקרא ת'ומייה (שומייה).
מאכל עם הרבה שום טרי, בעל מתיקות עדינה, שגדל רק בעונת האביב.
התבשיל העונתי מלא טעמים וריחות משגעים של הרבה נענע טרייה, שום ובשר ברוטב חמצמץ עם מתיקות עדינה.
במקום הבשר ניתן להכניס לתבשיל קובות במילוי בשר, או בשר שריר, חתוך לקוביות – יוצא מעדן!
מגישים לצד אורז לבן חם אוורירי (אפשר גם קוסקוס) או אפילו כמה בפני עצמה.
מנה משגעת וחגיגית המתאימה במיוחד לאירוח ולארוחת ליל הסדר.
תבשילי בשר נוספים מומלצים:
קישואים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות מתקתק
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
תהנו!


ת'ומייה עיראקי - קציצות ברוטב שום ונענע הדפסה
לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר, טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק (לסחוט את הנוזלים)
1/2 כוס קמח מצה
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
לרוטב:
3 בצלים בינוניים, קצוצים דק
5 כפות רסק עגבניות
4 - 3 כפות סוכר
1/4 כפית מלח לימון
קורט פלפל שחור, טחון
3 עגבניות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
8 - 7 ראשי שום שלמים טריים, מקולפים (קיים בעונת האביב)
1 צרור עלי נענע טרייה, ללא גבעולים (לשמור כמה עלים להגשה)
להגשה: עלי נענע טרייה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומתבלים במלח ופלפל. מגלגלים לקציצות עגולות בגודל של כדור פינג פונג (כדאי לעבוד עם ידיים רטובות כדי שהבשר לא יידבק לידיים) ומניחים בצד.
2. בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל עד הזהבה קלה. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כ-2-3 דקות עם הבצל. מתבלים בסוכר, מלח לימון ופלפל ומערבבים יחד כ-3-4 דקות. ניתן להוסיף מעט מים (כחצי כוס), כדי שהרסק לא יידבק לתחתית הסיר.
3. יוצקים פנימה 4 כוסות מים בהדרגה וממתינים שירתח. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים כ-10 דקות [klhtimer seconds="600" time_text="(הפעל טיימר ⏱ 10 דקות)"].
4. מוסיפים את ראשי השום וכדורי בשר, סוגרים את מכסה הסיר ועל אש בינונית מבשלים למשך כ- 20 דקות, או עד שהשום מתרכך [klhtimer seconds="1200" time_text="(הפעל טיימר ⏱ 20 דקות)"].
5. מוסיפים עלי נענע, מבשלים עוד 5-10 דקות ומגישים עם כמה עלי נענע טריים.
* מומלץ להגיש לצד אורז לבן אוורירי (אפשר גם קוסקוס) ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכונים נוספים מהמטבח העיראקי:
מרק שורבה- מרק עוף עיראקי עם אורז
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
פול יבש מבושל (בקילי)
סלט חצילים קלויים




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
אם אין ראש שום מקולף- האם אפשר גם לשים שיני שום קלופות במקום?
היי ערן, בוקר טוב:) אפשר 🙌
איך מקלפים ראש שום ומשאירים אותו שלם ?
היי, מקלפים את הקליפה החיצונית בלבד, משאירים את שיני השום מחוברים.