פסטה ברוטב שמן זית ושום – פסטה אלי אוליו
פסטה אלי אוליו, פסטה ברוטב שמן זית ושום – ארוחת צהריים כל כך פשוטה וכל כך טעימה!
אחת המנות שניתן להכין מהר – עד 10 דקות עבודה
אפשר להוסיף קצת עגבניות טריות קצוצות או עגבניות שרי מעל לרעננות המנה יחד עם קצת פרמזן מגורר מעל ויש לכם ארוחה טעימה ומשביעה.
אפשר גם להכין עם מגוון רטבים ותוספות והולך נהדר כמנה בפני עצמה או תוספת.
עוד רעיונות לפסטות טעימות שאפשר להכין – פסטה ברוטב פסטו, פסטה ברוטב בולונז עשיר לילדים , פסטה ברוטב עגבניות . תבחרו, נסו ושיהיה בתיאבון!
תהנו!
פסטה אלי אוליו - פסטה ברוטב שמן זית ושום הדפסה
250 גרם פסטה (חצי חבילה)
6 - 5 כפות שמן זית
10 גרם חמאה/מחמאה (לא חובה, אך מוסיף מאד לטעם)
3 שיני שום, קצוצות
מלח, לפי טעם
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
גבינת פרמז'ן, מגוררת
להגשה:
1 עגבנייה קצוצה דק (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי זמן הוראות היצרן. מסננים.
- במחבת עמוקה מטגנים שום בשמן וחמאה 1-2 דקות (זהירות שלא יישרף!). מוסיפים את הפסטה, מלח ופטרוזיליה, מערבבים ומבשלים 1-2 דקות. מוסיפים פרמז'ן ומערבבים עוד כדקה.
- לא חובה - לפני הגשה מוסיפים מעל עגבנייה קצוצה (או עגבניות שרי חצויות) לרעננות .
מערבבים ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכוני פסטה נוספים מומלצים:
רוטב עגבניות לפסטה | רוטב בולונז עשיר לפסטה | רוטב פסטו ביתי ב- 10 דקות