עוגת ספוג (טורט) וניל ללא גלוטן
עוגת ספוג ביתית ללא גלוטן טעימה וקלה להכנה!
עוגת טורט פרווה שיוצאת רכה ואוורירית בטעם וניל
מכינים את העוגה עם קמח ללא גלוטן והיא גם פרווה כך שהיא מושלמת לכל אירוע
הטורט משמש כבסיס לכל עוגה. אפשר להכין אותה בטעם וניל (כרשום במתכון)
או אפשר להמיר בטעם אחר כמו לימון או תפוז ולתת לעוגה ניחוח הדרים.
כך או כך הטעם משגע!
יש הפרדה והקצפת ביצים אך תראו כמה קל להכין –
מצורף שלב אחר שלב להכנה פשוטה כדי שתצא לכם עוגה טעימה ומפנקת שתקצור הרבה מחמאות!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוגת ספוג (טורט) וניל ללא גלוטן הדפסה
5 ביצים (גודל L) מופרדות, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 + 1 כוסות קמח ללא גלוטן (למשל של "תמי" או "כרגיל")
1.5 כפיות אבקת אפייה
אופציות להגשה:
50 גרם שוקולד מריר, מגורר גס בפומפייה
או אבקת סוכר
כלים נדרשים:
תבנית עגולה 24 ס"מ, תרסיס לשימון התבנית, 2 קערות קטנות (לביצים המופרדות), מיקסר, קערה בינונית, מרית, מגרדת (לשוקולד).
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון. משמנים ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2. מפרידים את הביצים ומניחים אותן ב-2 קערות (קערה אחת עם חלבונים והשנייה עם חלמונים).
3. מקציפים חלבונים (הלבן) במיקסר עם בלון ההקצפה במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. בעדינות מעבירים את הקציפה לקערה נפרדת בצד.
4. באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף לפני) טורפים את החלמונים (הצהוב) כדקה. מוסיפים בהדרגה את יתרת 1/4 הכוס של הסוכר שנותרה ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה, מוסיפים את יתרת המרכיבים בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.
5. מקפלים בעזרת מרית את קציפת החלבונים בהדרגה (כל פעם שליש מקציפת החלבונים) לתוך תערובת החלמונים עד קבלת מרקם אחיד.
6. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 45-50 דקות.
7. מכבים את התנור, משאירים את העוגה בתנור כ- 20 דקות עם דלת מעט פתוחה על מנת שהעוגה תתקרר בהדרגה (כדי שהעוגה לא תצנח מיד).
8. מוציאים את העוגה מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת עד לצינון מלא. לאחר שהעוגה הצטננה בוזקים מעל אבקת סוכר או גרידת שוקולד ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
רעיונות לעוגות נוספות:
עוגת גבינה פירורים קלאסית | עוגת ביסקוויטים פתי בר
עוגת דבש בחושה | עוגת תפוזים בחושה אוורירית
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה