אין על שוקולד ואין על השילוב הזה! תחתית פאדג' בראוניז, מעליה שכבה רכה וטעימה של מוס שוקולד משגע וגנאש שוקולד מריר לציפוי. העוגה לא רק יפה אלא גם טעימה בטירוף! היא נראית מורכבת אך תראו כמה שהיא קלה להכנה. אני מפרטת במתכון כל שלב יחד עם תמונות כדי שיהיה קל להכין.
העוגה חגיגית טעימה וקלה להכנה ובהיותה עוגה ללא קמח וללא גלוטן היא מתאימה לכל אירוע או חג – שבועות פסח, ימי הולדת וכל חגיגה.
אני בד"כ לא מכינה עוגות מוס אבל לאירועים חגיגיים ומיוחדים העוגה הזאת בהחלט מתבקשת להצטרף לחגיגה!
צריך להתכונן ולהכין את העוגה לפחות יום מראש על מנת שהעוגה תתייצב.
תקשטו את העוגה לפי הדמיון – עם פירות , שבבי שוקולד, ברס (אגוזי לוז מסוכרים) או אפילו פשוט תגישו כך – היא יפה ומרשימה איך שהיא 🙂
העוגה מורכבת מ-3 שכבות :
* שכבת בסיס דקה של עוגת בראוניז שוקולד שאופים בתנור. אפשר שכבה דקה או עבה – לפי העדפתכם. המתכון לשכבה דקה אך אם רוצים בסיס יותר גבוה ועשיר אפשר להכפיל כמויות של הבראוניז וכך תקבלו בסיס עשיר עם מרקם פאדג'י משגע!
* שכבה אמצעית המורכבת ממוס שוקולד משגע! מאד קל להכנה (כבר תראו) והכי כיף – פה אפשר להוסיף את הטוויסט שלכם ולגוון את טעם המוס – לשלב בו כל פעם תמצית אחרת ולהפוך את העוגה כל פעם למשהו חדש. פה הוספתי רום אך אפשר להמיר בתמצית תפוז / וניל / ליקר אהוב אחר ולקחת את העוגה למקומות אחרים.
את שכבת המוס צריך להקפיא לפחות 3-4 שעות על מנת שתתייצב בתבנית וברגע שהמוס קפוא ויציב יוצקים מעליו את הציפוי.
* השכבה השלישית – שכבת הציפוי של גנאש השוקולד. ברגע שהמוס התייצב והגנאש הצטנן – יוצקים מעל העוגה ומכניסים לקירור.
שעה לפני ההגשה מוציאים מקירור ונהנים מכל ביס!
קצת סבלונות …. חכו שתטעמו – שווה כל רגע!
אני מצרפת פירוט של כל שלבי ההכנה, כולל תמונות על מנת שתוכלו להכין בקלות ולקבל את הטעם והמראה המושלם 🙂
עוד כמה רעיונות לקינוחים טעימים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
קרם ברולה
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
קרם ברולה
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
2 תגובות
יש אפשרות לוותר על הג'לטין במוס??
היי ערן, לא מומלץ לוותר על הג'לטין- הוא שומר על המוס שיהיה יציב