
עוגת מוס שוקולד – ללא גלוטן
אין על שוקולד ואין על השילוב הזה! תחתית פאדג' בראוניז, מעליה שכבה רכה וטעימה של מוס שוקולד משגע וגנאש שוקולד מריר לציפוי. העוגה לא רק יפה אלא גם טעימה בטירוף! היא נראית מורכבת אך תראו כמה שהיא קלה להכנה. אני מפרטת במתכון כל שלב יחד עם תמונות כדי שיהיה קל להכין.
העוגה חגיגית טעימה וקלה להכנה ובהיותה עוגה ללא קמח וללא גלוטן היא מתאימה לכל אירוע או חג – שבועות פסח, ימי הולדת וכל חגיגה.

אני בד"כ לא מכינה עוגות מוס אבל לאירועים חגיגיים ומיוחדים העוגה הזאת בהחלט מתבקשת להצטרף לחגיגה!
צריך להתכונן ולהכין את העוגה לפחות יום מראש על מנת שהעוגה תתייצב.
תקשטו את העוגה לפי הדמיון – עם פירות , שבבי שוקולד, ברס (אגוזי לוז מסוכרים) או אפילו פשוט תגישו כך – היא יפה ומרשימה איך שהיא 🙂
העוגה מורכבת מ-3 שכבות :
* שכבת בסיס דקה של עוגת בראוניז שוקולד שאופים בתנור. אפשר שכבה דקה או עבה – לפי העדפתכם. המתכון לשכבה דקה אך אם רוצים בסיס יותר גבוה ועשיר אפשר להכפיל כמויות של הבראוניז וכך תקבלו בסיס עשיר עם מרקם פאדג'י משגע!
* שכבה אמצעית המורכבת ממוס שוקולד משגע! מאד קל להכנה (כבר תראו) והכי כיף – פה אפשר להוסיף את הטוויסט שלכם ולגוון את טעם המוס – לשלב בו כל פעם תמצית אחרת ולהפוך את העוגה כל פעם למשהו חדש. פה הוספתי רום אך אפשר להמיר בתמצית תפוז / וניל / ליקר אהוב אחר ולקחת את העוגה למקומות אחרים.
את שכבת המוס צריך להקפיא לפחות 3-4 שעות על מנת שתתייצב בתבנית וברגע שהמוס קפוא ויציב יוצקים מעליו את הציפוי.
* השכבה השלישית – שכבת הציפוי של גנאש השוקולד. ברגע שהמוס התייצב והגנאש הצטנן – יוצקים מעל העוגה ומכניסים לקירור.
שעה לפני ההגשה מוציאים מקירור ונהנים מכל ביס!

קצת סבלונות …. חכו שתטעמו – שווה כל רגע!
אני מצרפת פירוט של כל שלבי ההכנה, כולל תמונות על מנת שתוכלו להכין בקלות ולקבל את הטעם והמראה המושלם 🙂
עוד כמה רעיונות לקינוחים טעימים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
קרם ברולה
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוגת מוס שוקולד - ללא גלוטן הדפסה
* המרכיבים עבור תבנית עגולה (עם סגירת קפיץ) בקוטר 20 ס"מ, גובה 5 ס"מ
לתחתית בראוניז:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
70 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל (או סוכר וניל)
2 ביצים גודל L, טרופות
1/3 כוס אבקת קקאו, מנופה
למוס שוקולד:
1 כף ג'לטין + 1/4 כוס מים קרים
150 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
1 - 1/2 כף רום (או תמצית תפוז או תמצית וניל וכו') (לפי טעם אישי)
לציפוי גנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
כלים נדרשים:
מיקסר
תבנית עגולה 20 ס"מ
נייר אפייה
תרסיס שמן
שקף לעוגות - מאד מומלץ!
מסננת (לניפוי הקקאו)
קערה קטנה
אופן ההכנה:
מכינים את התחתית של העוגה - תחתית בראוניז:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות (מצב תנור: חימום עליון ותחתון) ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל באינטרוולים של 30 שניות כאשר מערבבים בין כל חימום, עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר, מלח ותמצית וניל ומערבבים.
3. טורפים ביצים בקערה קטנה, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. מנפים את הקקאו לקערת התערובת ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה (להשתדל לערבב בעדינות וכמה שפחות).
4. אופים ב- 180 מעלות, למשך כ- 25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
5. מוצאים מהתנור ומצננים (לא להוציא את העוגה מהתבנית).
מכינים את מוס השוקולד:
1. מניחים בכוס את הג'לטין עם המים ומשרים למשך כ-10 דקות.
2. בינתיים מניחים 1 מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד בקערת זכוכית בגודל בינוני ומכניסים למיקרוגל. מחממים באינטרוולים של 30 שניות כאשר בין לבין מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (חשוב לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יתפרק).
מוסיפים רום ואת הג'לטין המומס ומערבבים עד קבלת תערובת שוקולד אחידה. מצננים.
3. מקציפים בעזרת מיקסר במהירות גבוהה 1 מיכל שמנת מתוקה למשך 2-3 דקות - עד קבלת קצפת יציבה.
4. מעבירים את הקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד קבלת צבע אחיד.
5. משמנים היטב את דפנות התבנית של העוגה על מנת שהמוס לא יידבק (מומלץ להשתמש בשקף - רצועת פלסטיק שקופה ששמים בדופן הפנימית של התבנית כדי לשמור על צורת העוגה). שופכים את התערובת לתוך התבנית, מעל תחתית הבראוניז. מכסים את התבנית בניילון ומעבירים למקפיא לפחות 3 שעות להתייצבות.
לציפוי הגנאש:
1. מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל. מחממים באינטרוולים של 30 שניות כאשר בין לבין מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מניחים בצד שיצטנן מעט.
2. לאחר שהגנאש הצטנן, יוצקים אותו לתוך תבנית העוגה, מעל שכבת המוס הקפואה ומעבירים את העוגה להקפאה, להתייצבות הגנאש.
מקשטים את העוגה (לא חובה) - אפשר עם פירות , שבבי שוקולד, ברס (אגוזי לוז מסוכרים) או פשוט תגישו כך – היא יפה ומרשימה איך שהיא 🙂
שעה לפני ההגשה מוציאים מקירור ונהנים מכל ביס!
טיפים קטנים:
* על מנת שהקצפת תהיה יציבה - השתמשו בשמנת קרה - ישר מהמקרר, או אפילו לקרר במקפיא כמה דקות לפני שמקציפים.
* העוגה נשמרת בהקפאה. שעה לפני ההגשה יש להוציא אותה מהקפאה, לחלץ בעדינות מהתבנית ולהעביר למקרר.
* כדי שיהיה קל יותר לחלץ את העוגה מהתבנית - אפשר להניח מגבת חמה מסביב לדפנות התבנית (אם יש שקף יהיה קל יותר) ולפתוח את התבנית בעדינות.
* מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מקשטים עם כל קישוט שרוצים ומגישים.
---------------------------------
סיכום שלבי הכנה והרכבת העוגה:
שלב ראשון - מכינים את תחתית העוגה
תחתית בראוניז שוקולד:
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור:
שלב שני - מכינים את השכבה האמצעית
שכבת מוס השוקולד:
* כשמכינים את המוס - פה אתם יכולים להוסיף את הטוויסט שלכם - לגוון את הטעם ולשלב בו כל פעם תמצית אחרת כדי להפוך את העוגה כל פעם למשהו חדש. פה הוספתי רום אך אפשר להמיר בתמצית תפוז / וניל / קפה / ליקר אהוב אחר ולקחת את העוגה למקומות אחרים.
* לפני שיוצקים את המוס לתבנית מומלץ לשים שקף (רצועת פלסטיק שקופה) בדופן הפנימית של התבנית כדי לשמור על צורת העוגה.
שלב שלישי - מכינים את הציפוי
שכבת גנאש השוקולד:
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
קרם ברולה







כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
2 תגובות
יש אפשרות לוותר על הג'לטין במוס??
היי ערן, לא מומלץ לוותר על הג'לטין- הוא שומר על המוס שיהיה יציב