לחמניות בצל רכות
ימית - קל להכנה בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות. רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.… לחמים ומאפים לחמניות בצל רכות אפייה הדפסההמרכיבים:
לבצק:
3.5 כוסות קמח לחם
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
2.5 כפיות שמרים יבשים
3 כפות שמן
2/3 + 1 כוסות מים פושרים
לציפוי:
1 בצל בינוני, מקולף וחתוך לרצועות
שמן לטיגון הבצל
זרעי פרג
מלח גס
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד. מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים עם הקמח. מוסיפים בהדרגה שמן ומים ולשים במשך כ- 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש (אם הבצק דביק מידי ללישה נוחה - מוסיפים עוד קצת קמח).
2. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי).
3. בינתיים מטגנים את הבצל בשמן חם עד הזהבה ומצננים.
4. לאחר התפחת הבצק לשים אותו מעט ומחלקים ל- 10 חלקים שווים. על משטח מקומח קלות יוצרים מכל חלק כדור קטן ומשטחים לקוטר 10 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומשהים כ- 30 דקות לתפיחה.
5. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומניחים על קרקעיתו תבנית עם 1 כוס מים רותחים, ליצירת אדים.
6. לאחר התפחת הלחמניות יוצרים שקע במרכז כל לחמנייה ומניחים בתוכו כף אחת מהבצל המטוגן.
7. מרססים את הלחמניות במים במרסס ידני (לא חובה) וזורים מעט פרג ומלח גס על הבצל.
8. אופים ב- 200 מעלות כ- 20-25 דקות, או עד שהלחמניות השחימו מעט.
9. מוציאים מהתנור ומעבירים את הלחמניות לצינון על רשת.
תהנו מכל ביס, זהירות- ממכר!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
לחמים מומלצים נוספים:
חלה מתוקה ואוורירית לשבת | לחמניות חלביות רכות מהירות
לחמניות רכות מקמח מלא | קליעת לחמניות – שיטות לעיצוב לחמניות משגעות!
בואיקוס – לחמניות גבינה ממכרות | פרנץ טוסט מושלם!
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!