חומוס ביתי
בלי לצאת מהבית ובלי חומרים משמרים. מתכון מנצח וקל להכנה לחומוס ביתי ושלל טיפים שיעזרו לכם להגיע למרקם ולטעם המושלם.
תוסיפו למרכז הצלחת טחינה ותגישו לצד כמה פיתות , חמוצים, סלט קצוץ ואפילו סחוג חריף החומוס ויש לכם ארוחה טעימה מושלמת!
תהנו!
חומוס ביתי הדפסה
500 גרם גרגירי חומוס קטנים
2 כפיות סודה לשתייה
1/2 כוס טחינה גולמית
3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
3 שיני שום, קצוצות
1 כף מלח (ניתן להוסיף לפי הטעם)
1 כפית כמון
אופן ההכנה:
1. שוטפים את גרגירי החומוס ומשרים בקערה עם מים קרים למשך לילה. מחליפים את המים מידי פעם.
2. שוטפים את הגרגירים ושמים בסיר גדול. יוצקים מים קרים עד שהם עוברים ב-3-4 ס"מ את מפלס הגרגירים, מוסיפים סודה לשתייה (עוזר לריכוך הגרגירים) ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ- 45 דקות, עד שהגרגירים רכים מאד. מידי פעם מוציאים את הקצף שנוצר.
3. מסננים, שומרים חלק מנוזל הבישול וכמה גרגירי חומוס להגשה, ונפטרים מכמה שיותר קליפות חומוס (כדי שמרקם החומוס יהיה חלק).
4. טוחנים את גרגירי החומוס החמימים במעבד מזון עם 1/2 כוס ממי הבישול. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי עיבוד: טחינה, מיץ לימון, שום, מלח וכמון. טועמים כל פעם ומוסיפים תיבול עד שמגיעים לטעם ולמרקם האהוב עליכם.
* המלצה להגשה:
למרוח בצלחת עם נדיבות של שמן זית, עלי פטרוזיליה טריים וגרגירי חומוס מבושלים במרכז.
*מי שאוהב מסבחה:
ל- ½ כוס מרוטב התיבול מוסיפים כוס אחת של גרגירי חומוס מבושלים וחמים.
מערבבים עם ½ כוס טחינה, מועכים קלות את הגרגירים תוך כדי ערבוב.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
המלצות טעימות להגשה לצד החומוס:
סלט עגבניות שרי חריף | חצילים מטוגנים
סלט טאבולה | טחינה
סחוג ירוק חריף
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!