
אורז עם אטריות מטוגנות
אורז אדום עם אטריות דקיקות מטוגנות – תוספת יפה וטעימה המתאימה לכל ארוחה!
איזה כיף של תוספת!
אחת התוספות האהובות אצלנו בבית, והילדים אוהבים במיוחד 🙂
אפשר להוסיף רצועות בצל מטוגנות המשדרגות את טעם האורז ומוסיף מתיקות עדינה טעימה במיוחד.
מנה פשוטה, קלה להכנה מלאת טעמים.
אל תפספסו!! עוד מתכוני אורז מומלצים:
מג'דרה – אורז עם עדשים ובצל מטוגן
קיצ'רי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
אורז לבן אוורירי שיוצא אחד אחד
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


אורז עם אטריות מטוגנות הדפסה
1.5 כוסות אורז בסמטי
1 כוס אטריות דקיקות
3 כוסות מים
3 כפות שמן
1.5 כפיות מלח
1 כף רסק עגבניות מרוכז מאד
1 בצל גדול, חתוך לרצועות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר בינוני עם 2 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את האטריות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך כ- 8 דקות, עד להזהבה או השחמה קלה (לשים לב שלא יישרפו)
[klhtimer seconds="480" time_text="(הפעל טיימר ל-8 דקות)" clock_icon="1"].
2. בינתיים, מניחים את האורז בקערה ושוטפים היטב, עד שהמים יהיו צלולים. מסננים את המים ומוסיפים את האורז לסיר עם האטריות.
3. מחממים את הסיר על להבה גבוהה, מוסיפים מים, שמן, מלח ורסק עגבניות. מערבבים עד שכל גושי הרסק נעלמים.
מביאים לרתיחה, בוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך כ-14 דקות (לשים לב- לא לפתוח את המכסה תוך כדי בישול כדי שהאדים לא ייצאו)
[klhtimer seconds="840" time_text="(הפעל טיימר ל- 14 דקות)" clock_icon="1"].
4. בזמן שהאורז מתבשל עם האטריות מטגנים את רצועות הבצל על מחבת קטנה עם 3-4 כפות שמן, כמה דקות על להבה בינונית, עד שהבצל מזהיב ומניחים בצד.
5. בסיום בישול האורז שופכים את הבצל המטוגן לתוך הסיר ומערבבים את הבצל בעדינות בעזרת מזלג עד לפיזור אחיד.
6. מכבים את האש, משאירים את הסיר חצי סגור עם המכסה וממתינים 5-10 דקות לספיגת הטעמים.
* מגישים חם ונהנים מכל ביס!
* לא חובה להוסיף את הבצל המטוגן, אך מאד מומלץ - משדרג מאד את הטעם!
*אפשר להכין גם ללא רסק העגבניות וייצא לכם אורז בצבע לבן עם אטריות מוזהבות.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
שילוב מושלם לצד:
שניצל פנקו עם פירורי לחם מוזהבים | קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
| קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום | קובה סלק




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
נראה מגרה
תודה רבה קטי:)
חבל על הזמן…!!!👍
אחד המתכונים הכי כיפיים לאכול
האיטריות מוסיפות רכות מעודנת בפה, יאמי… 😋
מסכימה איתך רויטל! איזה כיף לשמוע, תודה רבה שעדכנת 😊