
רולדת שוקולד מבצק פריך
בצק פריך משגע מגולגל עם כל תוספת וממרח אהוב!
אחד הדברים שאני הכי נהנית להכין! הבצק נוח לעבודה, ממרכיבים שבדרך כלל יש בבית ויוצא פריך וטעים.
אפשר להכניס כל מילוי אהוב – מלית פרג, שוקולד ועוד (אופציות במתכון) ומקבלים עוגיות יפות וטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול.
תעסוקה נפלאה עבור הילדים ומהווה פינוק טעים לכל שעה ביום.

רוצים עם קמח מלא? אפשר להכין עוגיות תמרים (מגולגלות) מקמח מלא
ואפשר להפוך לעוגיות בריאות ע"י ערבוב עם קמח מלא והוספת מילוי תמרים ואגוזים, כמו המילוי של עוגיות הבעבע בתמר.
אל תפספסו!
אופציה לבצק טעים שמתאים עם כל מילוי: בצק של אוזני המן פריכות – יוצאות עוגיות פריכות ממכרות!
עוגיות מומלצות נוספות:
עוגיות טחינה נימוחות | עוגיות בריאות עם פיצוחים שקדים ואגוזים | עוגיות שוקולד צ'יפס רכות | עוגיות שוקולד עשירות
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


רולדת שוקולד מבצק פריך הדפסה
לבצק:
3 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב
אופציות למילוי:
שוקולד למריחה נוטלה / השחר
מלית פרג
ממרח תמרים עם אגוזים
ממרח חלבה
ריבה
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח עם החמאה כ- 3 דקות, עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עוד כ-3-4 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות (או על נייר אפייה) ומרדדים למלבן ברוחב 35 על 20 ס"מ.
4. מורחים על הבצק שכבה מהמילוי הרצוי ומגלגלים לגליל.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חורצים חריצים בעזרת סכין ומכניסים לתנור, 180 מעלות, למשך 25-30 דקות, או עד להזהבה קלה [klhtimer seconds="1500" time_text="(הפעל טיימר ⏱ 25 דקות) "].
6. מוציאים מהתנור, חותכים לעוגיות ומצננים.
7. לאחר צינון בוזקים מעל אבקת סוכר ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
פינוקים טעימים מומלצים:
עוגת תפוזים בחושה אוורירית | קאפקייקס שוקולד עם ציפוי גנאש
כדורי שוקולד לילדים | פנקייק אוורירי במיוחד






אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
10 תגובות
יצא מעולה! תודה ❤️
היי אריאלה, איזה כיף לשמוע 🥰 תודה שחזרת לעדכן! שיהיה חג שמח
שלום ימית.אני נהנית מהאתר המקסים שלך.ברוב המתכונים של העוגות כתוב להוסיף חמאה.
האם אפשרי שמן ?כי לא משתמשת במרגרינה ולא בנטורינה.תודה
היי צילה, איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר 😊
צריך לקחת בחשבון שהטעם יוצא קצת שונה אבל אפשר להמיר בשמן.
משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל:
100 גרם חמאה = 85 גרם שמן = קצת פחות מ- 100 מ"ל
אם אין משקל בבית אז יוצא בין חצי לשליש כוס
שלום
תודה רבה!
בשמחה צילה 🙂
יצא לי טעיםםםםםם😋
היי רחלי, כיף לשמוע! תודה שעדכנת:)
היי , מה אפשר במקום החלב שיהיה פרווה? תודה 🙏
היי מירב, לפרווה אפשר במקום החמאה אפשר נטורינה ובמקום חלב אפשר כל נוזל אחר באותו יחס, למשל- חלב קוקוס, חלב סויה, מים, מיץ תפוזים