
רוטב פסטו ביתי ב- 10 דקות
רוטב פסטו ריחני מעלי בזיליקום טריים, שמן זית, פרמזן וצנוברים.
אין על פסטו טרי שמכינים בבית! ללא חומרים משמרים, וכל כך פשוט להכין. אחד הרטבים הכי טעימים שיש!
מצרפת מתכון מהיר וקל להכנה לפסטו משגע המשדרג כל מנה.
אני לעיתים ממירה את הצנוברים באגוזי מלך קלויים – ויוצא מעדן!
מה עושים עם פסטו?
פסטו משדרג כל מנה – אפשר להשתמש בו כרוטב לפסטות, ניוקי, כתיבול, ממרחים ועוד.
כמה רעיונות למתכונים קלים וטעימים עם פסטו:
ניוקי ברוטב שמנת פסטו, פסטה פסטו אגוזים עם גבינת מוצרלה מגורדת
ומושלם כממרח על לחם טרי עם טוסט קפרזה או עגבניות שרי מיובשות – השילוב המנצח!
האם יש גרסה טבעונית?
בהחלט! תוכלו להכין פסטו טבעוני טעים בטירוף משקדים טחונים, לימון סחוט ועלי בזיליקום ורוקט טריים – ארוחה בריאה וכל כך טעימה!
ממליצה להכפיל כמויות ולאחסן בצנצנות במקפיא על מנת שיהיה זמין לארוחה הבאה 😊
תהנו!


רוטב פסטו ביתי ב- 10 דקות הדפסה
3/4 כוס צנוברים (אפשר לחלופין להשתמש באגוזי מלך)
2 כוסות דחוסות עלי בזיליקום טרי (ללא גבעולים)
3 שיני שום, קלופות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. קולים את הצנוברים (או אגוזי מלך) כמה דקות במחבת על להבה נמוכה (לא חובה אבל משדרג את הטעם).
2. טוחנים במעבד מזון צנוברים/אגוזי המלך, בזיליקום ושום למשך כמה דקות עד לקבלת מחית כמעט חלקה. תוך כדי טחינה מוסיפים בהדרגה שמן ולאחר מכן גבינה ומלח (אם הרוטב סמיך מידי תוסיפו עוד שמן לפי הצורך).
3. מעבירים לצנצנת וחותמים בשכבה דקה של שמן זית מעל.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים לרטבים נוספים:
רוטב טריאקי ביתי
רוטב סאטה בוטנים
רוטב עגבניות ב-4 מרכיבים
רוטב רוזה




שילוב נהדר עם:
פסטה פסטו עם גבינת מוצרלה מגורדת | ניוקי ברוטב שמנת פסטו
| עגבניות שרי מיובשות | פסטה ברוטב פסטו




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
2 תגובות
הפסטו יצא טעים ומושלם!! תודה!
בשמחה מיקה, תהני!