מתכון לסופגניות קלאסיות לחנוכה מבצק שמרים.
הסופגניות יוצאות תפוחות ואווריריות וכל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול!
סופגניות מצופות בנדיבות באבקת סוכר במילוי ריבה מתוקה וממכרת
המתכון עם כל שלבי ההכנה מפורטים ועם טיפים על מנת שייצאו לכם סופגניות מושלמות וטעימות לחג החנוכה
שיהיה חג שמח וטעים!
לפני שמתחילים – כמה טיפים שיעזרו בזמן הכנת הסופגניות:
1. חשוב לחלק לכדורים שווים בגודלם על מנת לאפשר טיגון אחיד. במתכון זה חילקתי את הבצק ל- 12 חלקים. כל כדור במשקל 55 גרם.
2. כאשר מניחים לתפיחה שנייה – להקפיד להניח את כדורי הבצק על נייר האפייה במרווח 2 ס"מ רווח על מנת שיהיה להן מקום לתפוח בלי שידבקו אחד לשני.
3. לא חובה, אך מומלץ להשתמש במד טמפרטורה לבישול במהלך הטיגון על מנת לשמור על חום שמן יציב לטיגון אחיד. חום השמן 180-190 מעלות צלסיוס.
4. בדיקת הסופגנייה – לאחר טיגון הסופגנייה הראשונה, ולפני שמטגנים את כל הסופגניות, מומלץ לחתוך את הסופגנייה ולראות אם אכן הבצק מבפנים מוכן לאחר הטיגון ולא דביק. אם מוכן – ניתן להוציא את יתר הסופגניות מהסיר ולהמשיך לטגן את שאר הכדורים.
5. מפזרים את אבקת הסוכר מעל הסופגניות רק לאחר שהצטננו – אחרת האבקה תימס.
שיהיה בהצלחה וחג שמח!
ועכשיו למתכון 🙂
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים לחנוכה:
לביבות תפוחי אדמה
מטבעות שוקולד עם סוכריות
סופגניות אשל
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
תודה על המתכון והטיפים, פעם ראשונה שאני מכינה סופגניות עם שמרים ויצאו לי מעולהה!!! חוסל:)
היי אלונה, כיף לשמוע! שמחה שהטיפים עזרו, תודה שחזרת לעדכן:)
הסופגניות יצאו כל כך טעימות!!! רכות ואווריריות והטעם מעולה, הכפלתי כמויות הערב לחג וכל המשפחה נהנתה. שיהיה חג שמח ותודה על מתכון מצויין!
היי גילי, בשמחה, איזה כיף לשמוע, שמחה שאהבתם, תהנו! ותודה שחזרת לשתף:)