סופגניות מקמח שמרים
מתכון לסופגניות קלאסיות לחנוכה מבצק שמרים.
הסופגניות יוצאות תפוחות ואווריריות וכל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול!
סופגניות מצופות בנדיבות באבקת סוכר במילוי ריבה מתוקה וממכרת
המתכון עם כל שלבי ההכנה מפורטים ועם טיפים על מנת שייצאו לכם סופגניות מושלמות וטעימות לחג החנוכה
שיהיה חג שמח וטעים!
לפני שמתחילים – כמה טיפים שיעזרו בזמן הכנת הסופגניות:
1. חשוב לחלק לכדורים שווים בגודלם על מנת לאפשר טיגון אחיד. במתכון זה חילקתי את הבצק ל- 12 חלקים. כל כדור במשקל 55 גרם.
2. כאשר מניחים לתפיחה שנייה – להקפיד להניח את כדורי הבצק על נייר האפייה במרווח 2 ס"מ רווח על מנת שיהיה להן מקום לתפוח בלי שידבקו אחד לשני.
3. לא חובה, אך מומלץ להשתמש במד טמפרטורה לבישול במהלך הטיגון על מנת לשמור על חום שמן יציב לטיגון אחיד. חום השמן 180-190 מעלות צלסיוס.
4. בדיקת הסופגנייה – לאחר טיגון הסופגנייה הראשונה, ולפני שמטגנים את כל הסופגניות, מומלץ לחתוך את הסופגנייה ולראות אם אכן הבצק מבפנים מוכן לאחר הטיגון ולא דביק. אם מוכן – ניתן להוציא את יתר הסופגניות מהסיר ולהמשיך לטגן את שאר הכדורים.
5. מפזרים את אבקת הסוכר מעל הסופגניות רק לאחר שהצטננו – אחרת האבקה תימס.
שיהיה בהצלחה וחג שמח!
ועכשיו למתכון 🙂
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
סופגניות מקמח שמרים הדפסה
לסופגניות:
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
7 כפות סוכר
קורט מלח
1 ביצה
2 חלמונים
80 גרם חמאה רכה (או 6 כפות שמן)
קליפה מגוררת מ- 1 לימון
1 כף ברנדי (לצמצום ספיגת השמן בזמן הטיגון)
1/3 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס חלב
(לפי צורך: 4 - 3 כפות מים - במהלך הלישה)
לטיגון:
שמן
למילוי:
ריבת תותים / ממרח שוקולד / שוקולד לבן / חלבה ועוד
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק:
- מנפים לקערת מיקסר את הקמח. עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים עד לפיזור אחיד.
- מוסיפים תוך כדי לישה את שאר המרכיבים בהדרגה, ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות, עד שהוא נהיה אחיד וגמיש.
(לשים לב למרקם הבצק - שיהיה אחיד אך מעט דבוק לתחתית הקערה במהלך הלישה. אם לא, תוסיפו מעט מים, כ-3-4 כפות בהדרגה ולפי הצורך, על מנת שהבצק לא יצא יבש).
2. בינתיים משמנים קערה עם כף שמן/ שמן זית.
3. התפחת הבצק:
- מוציאים את הבצק מקערת הלישה, לשים אותו ביד עוד כדקה, יוצרים ממנו כדור ומניחים בקערה המשומנת.
- מכסים את הקערה בניילון (אפשר גם שקית, או מגבת) ומשהים להתפחה עד שהבצק הכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי).
4. יצירת כדורים והתפחה שנייה:
- מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים את הנייר קלות עם תרסיס שמן (או הברשה עם שמן/שמן זית).
- מוציאים מהקערה את הבצק שתפח, לשים ביד עוד כדקה ומחלקים ל-12 חתיכות שוות בגודלן (יוצא 55 גרם לכל חתיכה). לשים לב - חשוב שהכדורים יהיו שווים בגודלם כדי לאפשר טיגון אחיד.
- מעצבים כל חתיכה לכדור חלק (אם הבצק מעט דביק ניתן לקמח טיפה את הידיים), ומניחים כל כדור על נייר האפייה שהכנו, במרווח 2 ס"מ אחד מהשני.
- מברישים כל כדור בעדינות במעט שמן (שלא ייווצר קרום יבש עד הטיגון) ומניחים לתפוח תפיחה שנייה במשך כ- 20-30 דקות (מומלץ להניח במקום חמים).
5. טיגון הסופגניות:
- יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק, שיגיע לפחות עד לחצי גובה הסיר. מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה (כ- 180 מעלות אם יש מד טמפרטורה). כאשר השמן חם מניחים בעדינות 4-5 סופגניות לתוך הסיר בכל פעם (חשוב לא לצופף הרבה סופגניות יחד) ומטגנים כ- 50 שניות מכל צד, עד השחמה קלה (לשים לב - אם הסופגניות משחימות מהר מידי או נשרפות - סימן שהשמן חם מידי ויש להנמיך את הלהבה).
- בעזרת כף מחוררת בעדינות מוציאים כל סופגנייה לנייר סופג ומניחים להצטנן (מומלץ לבדוק עם סופגנייה אחת אם אכן הבצק מבפנים מוכן ולא דביק. אם מוכן - ניתן להוציא את שאר הסופגניות ולהמשיך לטגן את שאר הכדורים).
6. ממלאים במילוי ומפזרים אבקת סוכר מעל:
- כאשר הסופגניות הצטננו ממלאים שק זילוף במילוי האהוב ומזריקים פנימה לתוך הסופגניות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
באהבה ובתיאבון ❤
מומלצים נוספים לחנוכה:
לביבות תפוחי אדמה
מטבעות שוקולד עם סוכריות
סופגניות אשל
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
תודה על המתכון והטיפים, פעם ראשונה שאני מכינה סופגניות עם שמרים ויצאו לי מעולהה!!! חוסל:)
היי אלונה, כיף לשמוע! שמחה שהטיפים עזרו, תודה שחזרת לעדכן:)
הסופגניות יצאו כל כך טעימות!!! רכות ואווריריות והטעם מעולה, הכפלתי כמויות הערב לחג וכל המשפחה נהנתה. שיהיה חג שמח ותודה על מתכון מצויין!
היי גילי, בשמחה, איזה כיף לשמוע, שמחה שאהבתם, תהנו! ותודה שחזרת לשתף:)