לחמניות שום רכות נתלשות
לחמניות אווריריות וטעימות בתיבול ריחני של שום, עשבים ושמן זית.
לחמניות שיוצאות כל כך רכות שיוצאות רכות עם ריח משגע בבית של התיבול והאפייה!
אפשר להכין אותן כלחמניות שנתלשות או בתבנית תנור רגילה כלחמניות בודדות.
הטעם ממכר והן נחטפות ברגע!
אוהבים לאפות לחמים ולחמניות טריות בבית ?
הנה כמה המלצות ללחמניות שאפשר להכין איתם כריכים נהדרים!
לחמניות מקמח כוסמין
חלה מתוקה ואוורירית לשבת
לחמניות רכות מקמח מלא
לחמניות חלביות רכות מהירות
תהנו!
לחמניות שום רכות נתלשות הדפסה
3.5 כוסות קמח לבן
2.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1/4 + 1 כוס מים
3 כפות שמן זית
1 ביצה (גודל L)
תוספת של 1/4 כוס קמח לבן
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לתערובת השום:
150 גרם חמאה
6 שיני שום, קצוצות דק
1 חבילת פטרוזיליה, קצוץ דק דק
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב סוכר ומלח. מוסיפים מים, שמן זית וביצים בהדרגה ולשים כ-2 דקות (הבצק יהיה דביק). בשלב זה מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד היווצרות בצק רך ויציב (שכמעט נדבק לתחתית הקערה).
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד כדקה. יוצרים כדור, מניחים בקערה משומנת קלות ומשמנים מעט את הבצק (על מנת שלא ייווצר קרום יבש מעל). מכסים במגבת נקייה ומניחים לבצק לנוח כ- 30 דקות.
בינתיים מכינים את תערובת השום ומשמנים את התבנית:
3. במחבת קטנה, על להבה בינונית, מחממים את החמאה, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים 2-3 דקות (זהירות שלא יישרף). מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים יחד כ-2-3 דקות. מניחים בצד.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה (מומלץ בתבנית בגודל 34x27 ס"מ) ומברישים קלות את נייר האפייה בכף מתערובת השום (על מנת שתחתית הלחמניות יספגו את טעם התערובת בעת האפייה).
מעצבים את הבצק:
5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל- 12 חתיכות שוות (יוצא כ- 75 גרם כל חתיכה, או לפי העין) ומעצבים כל חתיכה ללחמנייה מוארכת. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ 1/2 עד 1 ס"מ אחד מהשני, ומכסים במגבת נקייה.
6. מניחים במקום חמים במשך 20-30 דקות להתפחה שנייה (הבצק יתפח מעט, בתנור ישלים את ההתפחה). בינתיים מדליקים תנור ל- 180 מעלות (מצב תנור: חימום עליון ותחתון).
7. מברישים כל כדור בביצה טרופה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר 15 דקות של אפייה פותחים את התנור ומברישים את הלחמניות במחצית תערובת השום. אופים עוד כ-10 דקות, או עד עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה. לפני ההגשה - מברישים את הלחמניות בשארית תערובת השום ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!